Italija: Mafija i imigrantske bande zajednički vode lance prostitucije i preprodaje droge

© FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty
© FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty

Nigerijske imigrantske bande surađuju sa sicilijanskom mafijom u organiziranju prostitucije i trgovine drogom, tvrdi talijanska policija.

Istraživanje lista The Times otkrilo je da je skupina Nigerijaca, koja sebe naziva Vikinzima“, a naoružana je mačetama, preuzela vodstvo u krijumčarenju oko 8000 prostitutki godišnje u Palermo – lučki grad na Siciliji koji postao središte masovnih dolazaka ilegalnih imigranata.

„Vikinzi“ su zamijenili suparničku organizaciju „Crna sjekira“, koju također čine Nigerijci, a obje kriminalne skupine koriste „vudu obrede“ kako bi zastrašili nigerijske žene te ih prisilili na prostituciju.

Rodolfo Ruperti, koji vodi protu-mafijaški odred u Palermu, naveo je kako su akcije protiv „Crne sjekire“ dovele do toga da su „Vikinzi“ preuzeli vlast: „Kada riješite jednu [bandu], druga pokušava popuniti prazninu,“ objasnio je.

„Vikinzi“ sada predstavljaju još veći problem za vlasti jer ih policijski izvori opisuju kao organizaciju sa hijerarhijom, a vođa za Europu bira se od ostalih viših članova koji čine jezgro skupine. „Crna sjekira“, za razliku od toga, nije imala vođu.


Više o prostituciji u Italiji: Tisuće Nigerijki bavi se prostitucijom u organizaciji nigerijske mafije


Imigranti djeluju uglavnom u četvrtima kako što je Ballaro, a koja je tijekom dana ulična tržnica, dok se noću pretvara u raj dilera drogom, uz blagoslov lokalne Cosa Nostre.

Nigerijci su koristili primitivno nasilje jedni prema drugima, ali ne prema Talijanima … Postoji harmonija, a postavljeni su nigerijski vidikovci koji promatraju mogući dolazak policije kako bi upozorili članove Cosa Nostre, kao i svoje,“ tvrde iz lokalne policije.

Policija strahuje (!), da ukoliko se naruši ravnoteža između starih i novih kriminalnih bandi, te ukoliko se vlasti obruše na talijansku bandu, Nigerijci bi mogli preuzeti vlast i početi djelovati van svojih zajednica, kao što trenutno to rade Afrikanci u Napulju.

Palermo više nije talijanski grad. Nije više europski. Kada hodate gradom imate osjećaj kao da ste u Istambulu ili Bejrutu,tvrdi Leoluca Orlando, gradonačelnik Palerma.

Zanimljivo, Orlando je jedan od najžešćih zagovornika masovne imigracije u Europu, pa je tako osim za istinske izbjeglice zatražio slobodno kretanje i za ekonomske imigrante.

Europa je kriva za ropstvo i genocid kada govorimo o migraciji,rekao je u travnju 2017., zanemarujući očito povijesne činjenice o arapskom robovlasništvu davno prije nego li su Europljani uopće kročili na afrički kontinent.

Autor: Tribun