Italija: Masturbiranje u javnosti nije zločin, sve dok nema mlađih od 18 godina

untitled-1
Foto: AFP

Stanovnik Sicilije koji je masturbirao na ulici ispred grupe studentica isprva je osuđen na zatvorsku kaznu, ali je sud naknadno ukinuo ovu presudu i oslobodio ga na temelju toga da masturbiranje na javnom mjestu nije kazneno djelo ako maloljetnici nisu prisutni tijekom tog čina.

Optuženi 69-godišnjak imenom Pietro L. isprva je proglašen krivim za nedostojno ponašanje nakon što je masturbirao ispred skupine studentica kod sveučilišta u Catani na Siciliji.

Kažnjen je s tri mjeseca zatvora te mu je određeno da mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 3420 eura do ožujka 2015. Presudu je donio lokalni sud, na koju je uložena žalba.

Međutim, talijanski Vrhovni sud u Rimu opozvao je presudu o zatvorskoj kaznu.

Pietra je branila odvjetnica Raffaella Spagnoletto, koja tvrdi kako studentice koje su prolazile mjestom gdje se dogodio incident nisu mogle vidjeti njenog klijenta zbog „smanjene vidljivosti i mraka“. Optuženi je pak priznao da svoj čin izvodi „povremeno.

Ovaj čin se više ne smatra zločinom po zakonu,“ utvrdio je sud, navodeći da je zakon promijenjen prošle godine te da je po njemu ilegalno jedino masturbiranje pred maloljetnicima. Ukoliko bi netko od mlađih od 18 godina svjedočio takvom činu, tada bi se mogao suočiti s kaznom do pet godina zatvora.

Pietro ipak mora platiti kaznu od 5000 eura i još jednu od 30.000 eura, no neće služiti zatvorsku kaznu.

Odluka suda izazvala je neke kritike, a reagirala je i članica stranke Forza Italia, Elvira Savino, koja je oštro kritizirala Renzijevu vladu: „Spašavati ljude od zatvora, koji počine ovakva opscena djela je neopravdano. Zakon je pozivnica svakom manijaku da nastavi zlostavljati žene.

Izvor: The Local Italy