Italija: Muslimani zahtjevaju legalizaciju poligamije nakon što su legalizirani istospolni brakovi

ITALY-LGBT-GAY-PRIDE-PARADE-640x480

Nakon legalizacije civilnog partnerstva, što je zapravo zamjenski naziv za istospolni brak, predstavnici muslimana u Italiji zahtjevaju legalizaciju poligamije.

Komentirajući donošenje novog zakona koji omogućuje homoseksualnim parovima da legaliziraju svoju vezu u obliku civilnog partnerstva, Hamza Piccardo, predstavnik Unije islamskih zajednica i organizacija u Italiji, kazao je da ako homoseksualne zajednice, s kojima se muslimani ne slažu, mogu biti tretirane kao „ljudska prava“, onda Talijani moraju prihvatiti i poligamiju kao „ljudsko pravo“.

Piccardo tvrdi da je poligamija ljudsko pravo, te da bi Italija imala koristi od velikog broja rođenja unutar muslimanske populacije.

Kada pričamo o ljudskim pravima, poligamija je ljudsko pravo. Muslimani se ne slažu i ne podržavaju homoseksualne zajednice, ali ipak moramo prihvatiti sustav koji ih dopušta. Nema razloga zašto Italija ne bi dopustila poligamijske brakove osoba koje to žele.“

Zahtjev za legalizacijom poligamije naišao je na burne reakcije većine političara. Debora Serracchiani, zamjenica predsjednika vladajuće Demokratske stranke rekla je: „Stoljeća borbe za ženska prava ne mogu samo tako biti izbrisana. Poligamija nema veze s ljudskim pravima.

Bivši glasnogovornik Europske muslimanske mreže sugerirao je da Italija treba stranu radnu snagu, te da će poligamija poboljšati nacionalno gospodarstvo.

Legalizacija civilnog partnerstva kontroverzna je tema u Italiji čije stanovništvo je poprilično tradicionalno s katoličkim korijenima. U listopadu je predstavnik utjecajnog milijardera Georgea Sorosa i njegove organizacije Otvoreno Društvo prisustvovao LGBT događaju u Rimu.

Događaj je organizirala Globalna mreža katolika ‘duginih boja’. Mreža se protivi svim katoličkim spisima i crkvenim odlukama, dogmama i doktrinama koje su imalo netolerantne prema homoseksualcima.

Predstavnik Otvorenog Društva, Peter Matjašič, prisustvovao je događaju, jer kako kaže, „u skladu je s našom misijom promicanja jednakosti i borbe protiv diskriminacije manjinskih grupa“.

Soroševa fondacija, koja je samo 2014. godine potrošila 827 milijuna dolara, vrlo je aktivna u promicanju homoseksualnih brakova diljem Europe.

Izvor: Breitbart