Italija: Transrodne osobe protive se COVID propusnici jer bi ona drugima mogla otkriti njihov spol

Transrodni aktivisti u Italiji usprotivili su se COVID propusnicama tvrdeći da bi to otkrilo podatke o njihovom spolu.

Christian Cristalli, predsjednik i suosnivač aktivističke skupine Gruppo Trans Bologna, rekao je o zdravstvenoj propusnici: „Transrodne osobe morati će pokazati QR kod koji će se odnositi na osobne podatke, što izaziva veliku nelagodu i razotkriva osobu.

To mišljenje dijeli i talijanski LGBT blog Progetto Genderqueer koji postavlja pitanje kako bi se propusnica trebala odnositi prema transrodnim ili nebinarnim osobama.

Jako sam za testove i propusnice za pristup mjestima koja se dijele s drugima. Problem je u tome kako će se s privatnošću postupati u svijetu koji ne uzima u obzir transrodne i nebinarne osobe”, napisao je autor bloga.

Osim toga, mogu postojati i transfobični upravitelji događaja i vlasnici prostora koji nas nakon prve provjere i nakon otkrivanja identiteta možda više neće htjeti u svojim prostorijama“, tvrdi autor.

Italija bi trebala uvesti propusnice 6. kolovoza i biti će potrebne za velika okupljanja, jelo i piće u zatvorenim restoranima te pristup teretanama, kinima i kazalištima.