Greta Thunberg rekla je da bi voljela vidjeti da Njemačka nastavi koristiti svoje preostale nuklearne elektrane, unatoč tome što političari u zemlji žure da ih zatvore.

U nesumnjivo neočekivanom preokretu događaja, zloglasna klimatska aktivistica Greta Thunberg pozvala je njemačku vladu da ne ugasi svoje nuklearne elektrane, unatoč tome što mnogi unutar njemačke političke elite žele to učiniti.

Thunberg je dugogodišnji kritičar nuklearne energije, ranije ove godine kritizirala je EU jer je dopustila klasificiranje nuklearne energije kao djelomično ekološke unutar svoje nove taksonomije ulaganja u energiju.

Međutim, kada je riječ o trenutačnoj teškoj situaciji u Njemačkoj, čini se da Thunberg vjeruje da bi nuklearna energija mogla igrati ulogu, a mlada švedska aktivistica kaže da bi voljela vidjeti da preostale elektrane u zemlji ostanu uključene sljedeće godine, a ne da se zemlja okrene drugim oblicima proizvodnje energije — poput ugljena.

Ovom izjavom Thunberg je postala najnoviji zagovornik zelene politike koji je poručio njemačkoj vladi da bi ove godine trebala odustati od plana za povlačenje svoje nuklearne elektrane, s mnogima unutar i izvan EU koji se inače slažu s promicanjem klimatske agende govoreći Njemačkoj da zadrži pogone od početka rata u Ukrajini.