Švedski gay zastupnik u Europskom parlamentu Fredrick Federley iz Stranke centra znao je „dugo vremena“ da mu je partner osuđeni silovatelj djece, potvrdilo je tajništvo stranke za SVT Nyheter.

Tajnik Stranke centra Michael Arthurson potvrdio je da je Federley dugo vremena znao za pedofilske sklonosti i zločin koji je počinio njegov sada bivši partner.

Prema Arhursonu, čelništvo stranke saznalo je za slučaj u ponedjeljak 23. studenog, dan prije nego je vijest dospjela u medije. Pritom su nakon dugog razgovora s Federleyom potvrdili da je on „dugo vremena znao“ za zločin koji je počinio njegov partner.


Švedski gay europarlamentarac uzeo bolovanje nakon što je otkriveno da mu je partner pedofil


Federley je prošlog tjedna objavio kako uzima bolovanje, nakon što je otkriveno da je živio s pedofilom koji je sve do nedavno bio u zatvoru zbog silovanja djeteta.

Švedski mediji prezentirali su ovu vijest na način da se činilo kako Federley navodno nije znao tko mu je partner te da je tek nedavno saznao za njegovu zlokobnu „prošlost“. Međutim, susjedi na Federleyovoj farmi ispričali su za portal Stoppa Pressarna da je on jako dobro znao za partnerov pedofilski zločin.

U međuvremenu je portal Stoppa Pressarna otkrio da je Federley bio bliski prijatelj s još jednim osuđivanim pedofilom koji je maštao o silovanju djece.