Izrael drugi dan za redom vrši napade na sirijske položaje

izrael
Foto: Amir Cohen / Reuters

Izraelska vojska napala je topničke položaje sirijske vojske nakon što je „nekoliko projektila“ završilo na izraelskom tlu na Golanskoj visoravni. Pritom je zanimljivo napomenuti da se ne zna odakle su ti projektili dospjeli tamo, odnosno tko ih je ispalio, s obzirom da se sa sirijske strane granice odvija sukob između sirijske vojske i terorista Al Nusra Fronta.

Kao odgovor na projektile ispaljene prema Izraelu, IDF je gađao dva artiljerijska položaja sirijske vojske i kamion sa streljivom“, stoji u izjavi izraelske vojske. U izjavi također stoji da prilikom pada projektila na izraelsko tlo nitko nije ozlijeđen, te da su projektili pali na otvoreno područje.

Izraelski premijer Netanyahu upozorio je da će na bilo kakav pad projektila na izraelsko tlo, Izrael odgovoriti s istovremenom odmazdom.

Naš stav je jasan, nećemo tolerirati preljev sukoba na našu stranu, niti ispaljene raketne ili topničke projektile, s bilo čije strane. Odlučno ćemo odgovoriti na svaki napad na naš teritorij i na naše građane.

Dan ranije, IDF je naredio zračni napad na sirijske snage nakon što je također nekoliko granata palo s izraelske strane granice prilikom sukoba sirijske vojske i Al Nusra Fronta. Izraelski zrakoplovi pritom su uništili dva sirijska tenka.

No, ono što je najzanimljivije, bilo čiji projektil da padne na izraelsko tlo (pod pretpostavkom da je projektil doista tamo pao), izraelska vojska uvijek napada položaje sirijske vojske, gotovo nikad pobunjeničkih skupina.

Autor: Tribun