Izrael namjerava bombardirati položaje Hutija u Jemenu s ciljem da ih spriječi u primanju oružja od Irana, javljaju kuvajtski mediji. Izraelske snage nedavno su u Iraku bombardirale ciljeve šijtskih snaga bliskih Iranu.

Na meti izraelske avijacije naći će se područje jugozapadnog Jemena, na području tjesnaca, Bab-el-Mandeb Strait, ako je vjerovati navodima kuvajtskih medija.

Irak je prošli tjedan zatvorio svoj zračni prostor za sve „neprijavljene“ letove, uključujući i američke zrakoplove, nakon izraelskog zračnog napada na skladište oružja iračke milicije PMU pored Bagdada, koji je ubio jednu i ranio 40 osoba. Irački dužnosnici izjavili su da se napad nije mogao dogoditi bez američkog saznanja i odobravanja.

Umjesto da ciljaju ISIL-ove teroriste, američki zrakoplovi špijuniraju i prikupljaju podatke o brigadama OMU-a i njihovom oružju“, izjavio je Abu Mahdi al-Mohandes, jedan od zapovjednika PMU-a, milicije koja ima podršku iračkih vlasti i koja je sudjelovala u oslobađanju zemlje od ISIL-a, a koja ima bliske odnose s Iranom.