Izraelske obrambene snage raketirale su više „iranskih ciljeva“ izvan Damaska tvrdeći da je time spriječen navodni smrtonosni napad „ubojitih bespilotnih letjelica“.

U subotu navečer prije ponoći bilo je više izvještaja o eksplozijama na nebu iznad Damaska, dok je sirijska protuzračna obrana presrela „neprijateljske mete“ iz smjera okupirane Golanske visoravni, prenosi RT.

U rijetkom priznanju, IDF je potvrdio napad, tvrdeći da je ciljao iranske operativce Qudskih snaga i šiitske milicije koji su navodno planirali „veliki napad mnogobrojnih ubojitih dronova“.

Napad se navodno fokusirao oko sela Aqraba, jugoistočno od Damaska, ali većina raketa presretnuta je prije nego što su stigle do svojih ciljeva, tvrde sirijski vojni izvori. Nije bilo potvrde bilo kakve smrti ili ozljeda, iako je glasnogovornik izraelske vojske Jonathan Conricus rekao da bi moglo biti žrtava među pripadnicima vojnih snaga.

Naše snage djeluju u svakom sektoru protiv iranske agresije“, tvitnuo je izraelski premijer Benjamin Netanyahu nakon napada. „Ako se neko ustane da te ubije, ti njega ubij prvog.