Jačajući huškačku krvoločnu retoriku, izraelski šef obrane rekao je da Sirija može postati iranski „Vijetnam“ u nakani da spriječi Iran da u Siriji stvori svoje uporište. Najava je uslijedila nedugo nakon što je Tel Aviv zaprijetio Iranu preventivnim napadom, iako već godinama vrši agresorske udare.

Izrael, koji gotovo svakodnevno vrši agresorske udare na Siriju, raketirajući i bombardirajući razne ciljeve pod izgovorom da gađa „iranske položaje“, upozorio je Iran da ne stvara „vatreni obruč“ oko Izraela i zavjetovao se na osvetu, javlja RT.

Nije tajna da Iran pokušava uspostaviti vatreni obruč oko naše zemlje, on se već nalazi u Libanonu i pokušava se uspostaviti u Siriji, Gazi i drugdje“, paranoidno je izjavio izraelski ministar obrane Naftali Bennett, govoreći na tiskovnoj konferenciji u nedjelju.

Napominjući da će Izraelske obrambene snage (IDF) „neumorno raditi“ na odbijanju navodne „iranske prijetnje“, Bennett je rekao da je krajnje vrijeme da Izrael pređe iz obrane u napad.

„Moramo preći iz obrane u napad.“

Ublažujući svoju tvrdnju da Iran želi uspostaviti stalnu prisutnost u Siriji, Bennet je podsjetio na katastrofalan rat u Vijetnamu kako bi podupro svoje stajalište.

Kažemo Iranu: Sirija će postati vaš Vijetnam.

Iran je više puta odbacio takve navode, ističući da su njegovi vojni savjetnici legalno poslani među sirijske oružane snage te da su bili pozvani i da im je dozvoljeno da ostanu u Damasku, suprotno izraelskim snagama koje svojim sustavnim raketnim i bombaškim napadima krše međunarodne zakone.

Bennet je ispoljio svoje nove grozničave prijetnje samo nekoliko dana nakon što je izraelski ministar vanjskih poslova Yisrael Katz izjavio da se Tel Aviv neće ustručavati od preventivnog vojnog udara protiv Irana ako misli da Teheran čini napredak u razvoju nuklearnog oružja.

To je opcija. Nećemo dopustiti Iranu da proizvodi ili nabavlja nuklearno oružje. Ako nam je preostala samo vojna opcija, mi ćemo djelovati vojno“, rekao je Katz u petak.

Ironično, Izrael već godinama skriva informacije o svom nuklearnom arsenalu, za kojeg stručnjaci procjenjuju da se sastoji od najmanje 80 do 90 bojevih glava. Štoviše, bivši državni tajnik SAD-a Colin Powell 2015. je tvrdio da Izrael ima 200 komada nuklearnog oružja usmjerenog prema Teheranu. Radi se o e-mail poruci koju su objavili hakeri DC Leaksa.

Izrael godinama negirao, Powell potvrdio: Izraelsko nuklearno oružje usmjereno prema Teheranu

S obzirom na supremacističku narav vodstva „isključivo židovske države“, ne treba čuditi konstantno sijanje krvoločne mržnje, prijetnji te neprekidno provociranje sukoba na Bliskom istoku.

Sankcije prema Iranu, izazivanje prosvjeda, širenje lažnih vijesti o iranskom režimu, klevete i konstantna paranoja isprepletena s viktimizacijom, poznati su modus operandi „odabranih“ diljem svijeta, uz nepobitnu pomoć izraelskog pijuna zvanog – SAD.