Rakete koje su vjerojatno ispalili izraelski zrakoplovi pogodile su strateško planinsko područje Tal al-Hara u Siriji u provinciji Daraa, uzrokujući materijalnu štetu, ali bez žrtava, izvijestila je SANA.

Tal al-Hara je najviša točka u provinciji Daraa i gleda na Golansku visoravan, koju je Izrael okupirao 1967. i pripojio 1981. godine. Izrael je već ranije gađao ovo područje, ispalivši brojne rakete na Tal al-Haru 12. lipnja.

Izraelska vojska uobičajeno ne komentira agresorske napade na Siriju, a službena priča u Tel Avivu jest da su oni dio obrane izraelske nacionalne sigurnosti svim sredstvima.

Premijer Benjamin Netanyahu obećao je da će nastaviti napadati fantomske „iranske“ snage u Siriji – uključujući lokalnu skupinu Hezbollaha, koju podupire Teheran, a koja, ironično, pomaže Damasku protiv terorista Islamske države.

Sirija je u više navrata osudila napade kao kršenje svog suvereniteta i navela kako podižu moral preostalih terorista. Damask je u utorak još jednom pozvao UN da okonča izraelske napade i intervenira kako bi zaustavio tu agresiju, ali bez učinka.

Izraelska okupacijska jedinica još uvijek izvodi napade na Siriju kako bi pružila potporu terorističkim organizacijama“, izjavio je izaslanik Sirije u UN-u Bashar al-Jaafari u Vijeću sigurnosti samo nekoliko sati prije posljednjeg udara, također osuđujući nastavak okupacije Izraela na Golanskoj visoravni.