Rezolucija je usvojena sa 128 glasova za, 9 glasova protiv te 35 suzdržanih, a njome se osudilo američko priznanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela, kao i odluka SAD-a da preseli ambasadu u taj grad.

Predstavnici SAD-a prije samog glasanja pokušali su ucijeniti međunarodno tijelo ističući kako su oni najveći donatori tog tijela, dok je Donald Trump već zaprijetio povlačenjem SAD-a iz UN-a ukoliko se bilo kakva odluka donese protiv Izraela.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u međuvremenu je izjavio kako ne prihvaća odluku Generalnog vijeća, te je iskazao zadovoljstvo da su mnoge zemlje (?!) dale svoju podršku „isključivo židovskoj državi“.

Palestinski lideri tvrde kako su zadovoljni ovom rezolucijom, a glasnogovornik palestinske delegacije, Abu Rudeina, izjavio je kako „odluka bilo koje strane neće promijeniti stvarnost u kojoj je Jeruzalem okupirani teritorij prema međunarodnom zakonu.

Izraelsko-palestinski sukob oko Jeruzalema traje još od 1948., kada su Izraelci okupirali Zapadni Jeruzalem. Istočni Jeruzalem kasnije je anektirao Jordan, dok su taj dio grada ponovno zauzeli Izraelci tijekom Šestodnevnog rata 1967.

Međutim, međunarodna zajednica nikada nije priznala ove izraelske poteze kao legitimne, te se Jeruzalem i dalje smatra svojevrsnom „sivom zonom“, odnosno, kao podijeljeni grad.