Izraelci i dalje neometano raketiraju ciljeve u Siriji

Dva izraelska borbena zrakoplova napala su u srijedu ciljeve u blizini Damaska s četiri navođene zračne bombe, rekao je Oleg Gurinov, zamjenik voditelja Ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji, dodajući da je protuzračna obrana te arapske zemlje oborila jednu od bombi.

“Dana 14. lipnja … dva taktička lovca F-15 IDF [Izraelskih obrambenih snaga] iz zračnog prostora okupirane Golanske visoravni napali su ciljeve u blizini Damaska s četiri navođene bombe”, rekao je Gurinov na brifingu.

“Snage protuzračne obrane sirijskih oružanih snaga koje su bile na dužnosti oborile su jednu zračnu bombu iz sustava Buk-M2E ruske proizvodnje… Nitko nije poginuo niti ozlijeđen.”

Izraelski napad oštetio je dva skladišta, dodao je ruski vojni dužnosnik.

Najnoviji incident dolazi nekoliko sati nakon izvješća rano rano u srijedu u kojima se navodi da su sirijski sustavi protuzračne obrane raspoređeni kako bi odvratili neprijateljske udare otkrivene na periferiji Damaska. Državni mediji izvijestili su u to vrijeme da je jedan sirijski vojnik zadobio ozljede kao rezultat incidenta.