Izraelske vojne snage napale su skladište oružja vojne baze sirijske vojske u blizini Damaska u utorak. U napadu su korištene rakete zemlja-zemlja, ali i avioni.

Sirijska vojska potvrdila je kako je spriječila tri zračna udara, istaknuvši kako je Izrael još jednom potvrdio svoje protivljenje režimu Bashara al-Assada te odabrao stranu terorističkih organizacija. IDF je odbio dati bilo kakav komentar na napade.

U zračnom napadu sudjelovala su četiri izraelska aviona, koji su napali Al-Qutayfah, istočno predgrađe Damaska. Napad je izveden preko libanonskog zračnog prostora. Poznato je kako se u tom području nalazi skladište oružja sirijske vojske.

Sirijske snage oborile su i jednu od raketa zemlja-zemlja, dok su ostale pogodile vojne objekte nanijevši materijalnu štetu.

Izraelske vlasti i vojska kao razloge za ovakve udare navode prisutnost iranskih vojnih snaga, koje su stale na stranu Assada u sukobu s ISIL-om.

Početkom prosinca prošle godine, IDF je izveo zračni napad na iransku vojnu bazu u blizini Damaska, o čemu su se također odbili javno očitovati.

Zanimljivo je istaknuti kako su se izraelske vlasti u začetku sukoba u Siriji deklarirale kao neutralna sila, no to ih očigledno nije spriječilo u sudjelovanju uz već spomenute izgovore.