Izraelski zastupnici donijeli su prijedlog zakona kojim bi se zabranilo fotografiranje i snimanje aktivnosti izraelskih vojnika, u želji da se onemogući njihov kazneni progon zbog eventualnog počinjenja zločina.

Prijedlog zakona stavljen je pred izraelski parlament nakon što je Vrhovni sud odlučio istražiti sve nedavne slučajeve ubojstava Palestinaca na granici Pojasa Gaze zbog navoda o ratnim zločinima izraelskih vojnika.

Prema tvrdnjama autora zakona, različite organizacije s protu-izraelskim stavovima navodno su provodile dane u blizini IDF-ovih vojnika kako bi ih ulovili u kršenjima zakona te kako bi imali materijala za kritiziranje izraelske agresije.

Tijekom nedavnih prosvjeda Palestinaca, izraelski vojnici ubili su preko 115 prosvjednika, a ranili njih više od 13.000. Prosvjedi su održani povodom traženja prava na povratak u krajeve iz kojih su protjerani tijekom rata koji je uslijedio nakon uspostave države Izrael 1948.

Prosvjednici su ubijani pod izlikom da ih je organizirao Hamas te da se prosvjednici žele infiltrirati u Izrael te izvoditi terorističke napade.

Zanimljivost je da su se jedim bezumnim ubojstvom Palestinca na internetu pohvalili sami izraelski vojnici koji su svoj zločin iz puke mržnje oduševljeno slavili.

Izraelski snajperisti bez ikakva povoda ubili Palestinca, a potom slavili ubojstvo (VIDEO)