Bivši vojni generali sačinjavaju novu skupinu koja bi putem Interneta trebala provoditi propagandu protiv kritičara „isključivo židovske države“.

Nova skupina provoditi će „aktivnosti masovne svijesti“ kojima je cilj vršiti kontra-djelovanje protiv međunarodne „delegitimizacijske kampanje“ protiv Izraela.

Skupina je nazvana Kella Shlomo, a od premijera Netanyahua, koji je optužen za korupciju, dobila je 37 milijuna dolara. Isti iznos navodno se očekuje i od stranih donatora, iz „filantropskih izvora“ te „pro-izraelskih organizacija.

Krajem prosinca prošle godine, izraelske vlasti odobrile su i plan u ulaganju 75 milijuna dolara kako bi se izvršila borba protiv pokreta za bojkot Izraela, BDS. Ovu organizaciju predvoditi će bivši UN-ov ambasador Dore Gold te još neki bivši diplomati i ministri.

Svrha organizacije biti će uključivanje na društvene mreže te vršenje propagande protiv protivnika izraelske ili cionističke politike. Također je namjera prvenstveno usmjeriti ovo djelovanje na one koji imaju utjecaj na ne-Židove.