Kako je i očekivano, izraelski kabinet jednoglasno je usvojio program prema kojem će se iz „svete zemlje“ deportirati 40.000 afričkih imigranata u Ugandu, neovisno o njihovom stvarnom porijeklu. Oni koji se budu opirali deportaciji biti će pritvoreni na neodređeno vrijeme.

Unutar iduća tri mjeseca zatvoriti će se poznati koncentracijski logor za imigrante Holot, na jugu Izraela, gdje su mnogi imigranti ili „infiltratori“ iz Afrike uglavnom uzaludno čekali na odluku izraelskih vlasti o odobrenju njihovih zahtijeva za azil.

Prema jednoglasno prihvaćenom ministarskom planu, ilegalni rezidenti morati će odabrati između odlaska u običan zatvor ili napuštanja zemlje,“ stoji u izvještaju izraelskog medija Channel 10.

Ministar javne sigurnosti, Gilad Erdan, izjavio je na Twitter-u: „Holot je bio podignut kako bi infiltratori tamo ostali na neodređeno. Objekt je postao hotel za infiltratore na račun poreznih obveznika u iznosu od 240 milijardi šekela svake godine i to ne potiče njihov odlazak.

Erdan je kasnije ispravio svoju grešku rekavši da godišnji troškovi 15 milijardi šekela, a ne 240.

Odredište za deportaciju afričkih imigranata iz Izraela već dugi niz godina su Ruanda i Uganda, pri čemu je za Ugandu već otprije poznato da tamošnje vlasti zauzvrat dobivaju jeftino oružje od izraelskih vlasti.

Izrael je trenutno jedina država u svijetu s naglašenom javnom rasističkom politikom, koja je prepoznala masovnu imigraciju kao prijetnju opstanku te zemlje, naroda i tamošnje kulture.

Unatoč optužbama i osudama UN-a, izraelske vlasti odlučile su provoditi striktnu i jasnu politiku prema afričkim imigrantima, koji neće više imati izbora osim napustiti zemlju ili živjeti u zatvoru.

Pored otvorene anti-imigracijske politike u Izraelu, koja se naziva „isključivo židovskom državom“, brojne židovske organizacije, poglavito one u Europi, i dalje promoviraju masovnu imigraciju u europske zemlje. Mnogi se pritom s pravom pitaju koji je smisao takvog licemjerja.