Prema tvrdnjama izraelske televizijske kuće Channel 12, iza nedavne zabrane djelovanja Hezbollaha u Njemačkoj stoji Mossad.

Mossad je navodno proveo višemjesečnu istragu djelovanja Hezbollaha u Njemačkoj te su njemačkim vlastima i obavještajnim službama prezentirali svoja saznanja.

Ovaj potez rezultat je višemjesečnog rada sa svim službama u Njemačkoj. Od šefova službi trebalo je predočiti eksplicitne dokaze i pravne dokaze … koji povezuju organizaciju sa značajnim terorističkim aktivnostima i to smo učinili“, rekao je jedan dužnosnik.

Prema dužnosniku, šef njemačke obavještajne organizacije BND Bruno Kahl je blizak s Mossadom.

Njemačke vlasti dugogodišnji su podržavatelji Izraela, osiguravajući milijarde koje se koriste za sustavnu okupaciju Palestine, pod krinkom odšteta za holokaust.

Iran, Sirija, Jemen, Palestinci i Iračani, osudili su ovaj potez, rekavši da je on rezultat pritiska SAD-a i Izraela.

Izrael i Sjedinjene Države dugo su pritiskale Berlin da zabrani pokret otpora za koji je zaslužan za poraz više terorističkih skupina u Siriji i protjerivanje izraelskih trupa iz južnog Libanona.

Popularnost Hezbollaha zbog razbijanja izraelskog mita o nepobjedivosti među arapskim javnim mnijenjem zabrinula je Izrael i Zapad.

U konačnici se pak vrijedi zapitati što na tlu Europe i jedne kvazi-suverene države rade arapski militanti i židovski špijuni?!