Naširoko poznati ratni huškač s djetinjastom PowerPoint prezntacijom i izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je kako će europski lideri reagirati na iransku prijetnju tek kada nuklearna bomba padne na njih.

Netanyahuovi besmisleni komentari uslijedili su nakon što je Europska unija u ponedjeljak priopćila kako iranska kršenja nuklearnog sporazuma iz 2015. nisu dovoljan razlog za ponovno uvođenje sankcija.

Oglas:

        

Europska reakcija na iransko kršenje“ nuklearnog sporazuma, rekao je Netanyahu u videozapisu na hebrejskom jeziku, „podsjeća na europsku politiku pomirenja iz 1930-ih. Tada je bilo i onih koji su zakopali glave u pijesak i nisu vidjeli opasnost.

Osim klasičnih paranoidnih konotacija s „nacizmom“, Netanyahu je nastavio: „Čini se da ima onih u Europi koji se neće probuditi sve dok iranski nuklearni projektili ne padnu na europsko tlo.Ali tada će biti kasno, naravno.

U svakom slučaju“, zaključio je premijer, „učinit ćemo sve da spriječimo Iran da dobije nuklearno oružje.

Europski ministri vanjskih poslova sastali su se u ponedjeljak u Brusselsu kako bi razgovarali o spašavanju nuklearnog sporazuma nakon što je Iran priznao kršenje njegovih uvjeta.

Prošlog mjeseca Iran je objavio da je prekoračio ograničenje obogaćivanja koje je odredio sporazum te da je prikupio zalihe od više od 300 kilograma nisko obogaćenog urana.

Dakako, izraelske vlasti nikad nisu javno priznale koliki je njihov nuklearni arsenal, ali procjene govore o 80 do čak 200 nuklearnih bojevih glava.

Gledajući s te pozicije, komentari tipičnog krvoločnog huškača izgledaju kao i klasične moralne ucjene pripadnika istog naroda u pogledu „suočavanja s mračnom prošlosti“ Hrvata, Nijemaca i ostalih, dok istovremeno u Izraelu danas caruju rasistički teror i sustavna ugnjetavanja i ubijanja nežidova.