Židovski supremacizam nema prepreka u svijetu u kojem su „rasizam“ i „imperijalizam“ navodno veliki problem.

Zastupnici iz više od 20 država, uključujući one iz Europe, podržali su zločinačko izraelsko prisvajanje teritorija Zapadne obale, javlja Jerusalem Post.

Parlamentarni zastupnici iz 20 različitih zemalja Europe, Afrike i Latinske Amerike, potpisalo je pismo u kojem podržavaju izraelsku „suverenost“ nad Zapadnom obalom.

Potpisnici su ujedno i članovi organizacije Israel Allies Caucus, potpisali su pismo nakon što je izraelski premijer i ratni huškač Benjamin Netanyahu po prvi put iznio ovu temu u Knessetu.

Oglas:

       

 

Mi, članovi Israel Allies Caucuses potpuno podržavamo našeg saveznika, Državu Izrael, u njenim pravima da primijeni suverenitet nad židovskim zajednicama Judeje i Samarije,“ stoji u pismu.

Potvrđujemo da su židovske zajednice Judeja i Samarija stoljećima bile ključni dio biblijske i pradavne domovine židovske nacije“, stoji u pismu u kojem se ponovno navodi iz Biblije koriste kao tobožnje činjenice.

Tvrdimo da je Izrael primjenom izraelskog građanskog zakona na već postojeće židovske zajednice u Judeji i Samariji primjeren i prepoznaje demokratske želje tih zajednica.

Parlamentarci su također pozvali na slobodu pristupa ključnim biblijskim mjestima pripadnicima svih religija, uključujući „Grob Patrijarha i Matrijarhata u Hebronu, mjesto Jakovljevog sna u Beit El-u i mjesto za odmor tabernakula u Shilohu, između mnogih drugih religioznih mjesta.

Vjerujemo da primjena suvereniteta na ove zajednice u Izraelu neće utjecati negativno na palestinski narod, već će donijeti mogućnost mira i prosperiteta bliže regiji. Primjena izraelskog zakona na već postojeće židovske zajednice u Izraelu može biti dio realnog regionalnog mirovnog plana koji prepoznaje trenutnu stvarnost.

Među „europskim“ potpisnicima su oni iz Slovačke, Walesa, Finske, Italije, Rumunjske i Nizozemske. „Slovački“ zastupnik Peter Kremsky, koji s 30 zastupnika predvodi jednu od najvećih izraelskih zastupničkih skupina u Europi, rekao je da je to područje „oduvijek važan dio Izraela i izraelske povijesti“.

U potpunosti podržavam ovu izjavu i vjerujem u mir za sve ljude koji žive na tim teritorijima“, rekao je Kremsky.

Zambija, Malavi, Gana, Južna Afrika, Nigerija, Madagaskar i Kenija zastupljeni su među afričkim potpisnicama.

Ponosan sam što podržavam zakonsko, biblijsko i povijesno pravo Izraela da primjenjuje suverenitet na židovskim zajednicama u Judeji i Samariji“, zastupnik Joyce Chitsulo, predsjedavajući parlamenta Malavija.

Izraelci koji žive u tim etabliranim zajednicama od 1967. zaslužuju da žive pod domaćom izraelskom upravom, umjesto vojne kontrole. Došlo je vrijeme da se na terenu prihvati trenutna stvarnost.“

Latinoamerički predstavnici iz Argentine, Kolumbije, Surinama, Meksika, Dominkanske republike i Gvatemale također su potpisali pismo.