Izvori govore da bi Biden uskoro mogao objaviti kandidaturu

Foto: Jim Watson / AFP

Američki predsjednik Joe Biden navodno se približava objavi svojih namjera da se kandidira za ponovni predsjednički mandat nakon obiteljskog odmora i nakon mjeseci nagađanja, navodi Hill.

Više izvora reklo je da predsjednik priprema detalje za još jednu kandidaturu za Bijelu kuću 2024., a svoje će namjere iznijeti javnosti u nadolazećim tjednima, što bi vjerojatno bilo uoči obraćanja o Stanju nacije, u veljači.

Drugi izvor blizak njegovoj kampanji za 2020. rekao je publikaciji da će on dati službeniju najavu u travnju. Ovaj tim je navodno radio na opsežnoj reviziji njegove digitalne prisutnosti.

Predsjedničko obraćanje Stanje nacije obično se održava krajem siječnja ili početkom veljače, ali kao što je priznao Hill, govor bi mogao biti održan kasnije jer je predsjedavajući Zastupničkog doma izabran na tu poziciju tek u subotu rano ujutro, što je mala odgoda nakon 15 rundi glasovanja za poziciju.

Bez obzira na to kada će biti objava, Biden je provodio vrijeme sa svojom obitelji u St. Croixu tijekom praznika i, prema drugom Hillovom izvoru, koristio je svoje vrijeme da razgovara sa svojom obitelji o poduzimanju koraka prema još jednom mandatu u Bijeloj kući.