„J….e mi se za ljudska prava“ – Duterte o ratu s trgovcima drogom

Duterte-pointing-afp-640x480

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte izjavio je da ga nije briga ako njegov rat protiv droge u zemlji koja ima preko 3 milijuna ovisnika, krši ljudska prava.

Imamo 3 milijuna ovisnika, a broj raste. Ako ne riješimo taj problem, sljedeća generacija je osuđena na propast. Nema ničeg lošeg u želji da očuvamo budućnost novih generacija.

Vi uništavate moju zemlju, ja ću vas ubiti. I to je legitimna stvar. Ako uništavate našu djecu, ja ću vas ubiti. To je vrlo precizna i točna izjava. Na Filipinima nema zakona koji mi brani da prijetim kriminalcima.

Nije me briga što kažu oni momci od ljudskih prava. Ja imam dužnost da očuvam ovu generaciju. Ako pritom moram kršiti ljudska prava, j….e mi se za to. Moram uliti strah u neprijatelja države koji uništava našu djecu.

Duterte je usporedio nevine žrtve u ratu protiv droge sa „kolateralnim žrtvama“ američkih bombardiranja militanata.

Kada vi (SAD) bombardirate selo da biste ubili militante, i pritom ubijete djecu, to nazivate kolateralnim žrtvama, a ovo nazivate ubojstvima?

Da je Amerika htjela poštivati normalnu proceduru i upozoriti na određena kršenja pravila, mogla je slijediti odgovarajući postupak, što je podnošenje zahtjeva putem UN-a te zahtjevanje istrage.

Takve stvari moraju ići preko međunarodnih tijela kao što je UN, jer Filipini su članica UN-a“, zaključio je Duterte.

Izvor: RT