Jaber Albakr, terorist iz Chemnitza, bio je ponovno u Siriji prije dva mjeseca

jaber-al-bakr

Na vidjelo je izašla informacija da je Jaber Albakr, koji je planirao bombaške napade u Chemnitzu i Berlinu, posjetio Siriju prije samo dva mjeseca, unatoč tome što je već dobio azil u Njemačkoj.

AlBakr se objesio u zatvoru nakon što je uhićen zbog planiranja terorističkog napada.

Informacija o Albakrovom posjetu Siriji izašla je iz razgovora njegovog brata sa njemačkim novinama Die Welt. Govoreći iz svojeg doma u Damasku, njegov brat Alaa Albakr zakleo se na osvetu zbog bratove smrti.

U video razgovoru za DW, na upit novinara kako gleda na to da su ga drugi Sirijci predali policiji, Alaa Albakr je rekao: „Moja reakcija, kao Arapa, jest osveta.“

Upitan da pojasni što misli pod tim, Alaa Albakr je odgovorio: „Znaš što to znači. Nemam ništa više za reći o tome. Doći ću kao izbjeglica.

690x150-sport

Alaa Albakr je nakon toga izjavio da je njegov brat ponovno bio u Siriji prije samo dva mjeseca, što je samo po sebi čudno za jednog „izbjeglicu“.

Posljednji put smo pričali prije dva mjeseca, bio je u Idlibu (Sirija). Rekao mi je da je ljut i žalostan zbog rata“, kazao je Alaa. Činjenica je da je Idlib pod kontrolom Al-Nusra Fronta, salafističke džihadističke skupine koja surađuje sa ISIL-om.

Izvori bliski istrazi potvrđuju da je Jaber Albakr nedavno putovao u Tursku, odakle je mogao lako prijeći granicu u Siriju.

Nedavno je izašlo na vidjelo da stotine Sirijaca, Afganistanaca, Libanonaca i drugih izbjeglica koje su dobile azil u Njemačkoj, odlaze na izlete natrag u svoje domovine iz kojih su navodno pobjegle zbog „straha po vlastite živote“. Naravno, sve to financira tko drugi nego njemački porezni obveznici iz čijih poreznih davanja se izdvaja novac za socijalna primanja azilanata.

Izvor: Welt, Tribun