James Bond promijenio spol i rasu

Nakon što je glumac Daniel Craig najavio da više neće igrati ulogu James Bonda, agenta 007, mnogi su nagađali i zagovarali ideju da ubuduće agent 007 bude žena ili pak crnac. To se izgleda i obistinilo, i to u potpunosti.

U najnovijem, 25. izdanju filma o svjetski poznatom tajnom agentu, ulogu agenta 007 preuzela je glumica Lashana Lynch. Film se trenutno snima u Italiji i Velikoj Britaniji.

Istini za volju, radnja filma prikazuje da je James Bond otišao u mirovinu te da se odmara na Jamajci, a na njegovo mjesto dolazi, te njegovo kodno ime agent 007 preuzima, novi lik kojeg tumači Lynch.

Producenti navode kako je bilo potrebe da se promjeni percepcija o James Bondu, te da je čitava franšiza morala krenuti u korak s vremenom.

 „Ovo je Bond za moderna vremena koji će sigurno privući mlađe generacije a istovremeno ostati vjeran onome što očekujemo od filmova o James Bondu. Tu su i dalje spektakularne scene potjera i borbi, a Bond je i dalje Bond, ali će se morati naučiti kako nositi s novim svijetom.