Japanac poznat samo kao Toco kaže da je ispunio san iz djetinjstva potrošivši gotovo 15.000 dolara na izradu hiperrealističnog kostima psa škotskog ovčara.

U videozapisima objavljenim na YouTube kanalu tog čovjeka, kojeg prati gotovo 30.000 obožavatelja, Toco se može vidjeti kako u javnosti nosi kostim dok ga vode na uzici, gdje njuši druge pse u parku i obavlja druge aktivnosti poput pasa kao što je valjanje po travi.

“Postao sam škotski ovčar, ispunivši san koji sam od malena imao da budem životinja”, citiran je Toco na početku jednog od video klipova. On ne govori ni u jednom videu, očito da bi održao pseću iluziju.

“Sjećate li se svojih snova iz vremena kad ste bili mali? Želiš biti heroj ili čarobnjak”, objasnio je. “Sjećam se da sam u knjižici napisao da želim biti pas i šetati vani.”

Dok se četveronožna verzija Toca ne srami u javnosti paradirati kao popularna pasmina psa, međutim, ljudskoj verziji nije baš ugodno otkrivati što radi u slobodno vrijeme.

“Ne želim da moji hobiji budu poznati, pogotovo ljudima s kojima radim”, rekao je prošle godine za Daily Mail. “Misle da je čudno što želim biti pas. Iz istog razloga zašto ne mogu pokazati svoje lice.”

Dodao je u zasebnom intervjuu za britansku publikaciju Mirror: “Rijetko to kažem svojim prijateljima jer se bojim da će misliti da sam čudan. Moji prijatelji i obitelj bili su vrlo iznenađeni kada su saznali da sam postao životinja.”

Toco je prvi put izašao vani u punoj opremi za škotskog ovčara prošlog rujna u kontroliranom okruženju svog dvorišta – ali čak i bez znatiželjnih očiju, Toco je rekao da ga je to iskustvo ostavilo “nervoznim i pomalo uplašenim”.

Kostim kroz koji Toco živi svoje pseće fantazije kreirala je japanska tvrtka Zeppet, specijalizirana za izradu kostima za televizijske i filmske produkcije.