Jean-Marie Le Pen smatra da je fokusiranje na euro i EU krivo za poraz njegove kćeri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jean-Marie Le Pen, osnivač Nacionalnog Fronta i otac predsjedničke kandidatkinje Marine Le Pen, izjavio je da je za njen poraz krivo fokusiranje na odbacivanje eura i najava izlaska iz EU, te da se kampanja trebala usmjeriti na „prave probleme, demografske probleme i probleme masovne imigracije“.

Mislim da je upravo problem eura i članstva u EU, te posljedično mirovinskog sustava, bio taj koji je povukao kampanju u ponor. Umirovljenici su bili u strahu da bi to uzrokovalo devalvaciju njihovih mirovina.

Moramo govoriti o pravim problemima u Francuskoj, o demografskim problemima, problemima masovne imigracije“, nastavlja Le Pen, koji je osnovao stranku 1972., a izbačen je iz nje 2015. godine. radi mimoilaženja s novim vodstvom stranke.

Jean-Marie  Le Pen smatra da je Marine potpala pod utjecaj savjetnika koji su tu anti-imigrantsku stranku pomaknuli ulijevo, promičući teme poput ranijeg umirovljenja, kako bi privukli socijalističke glasače.

To nikad nisu bile glavne teme Nacionalnog Fronta“, kaže Le Pen.

On smatra da je Francuska u opasnosti od izumiranja, preplavljena „masom stranaca koji iskorištavaju gostoljubivost i velikodušni socijalni sustav“.

Ako krenete vlakom kroz pariška predgrađa u večernjim satima, vrlo je lako da ćete biti jedini Europljanin u njemu. Ali ako to kažete, odmah vas optužuju za rasizam.

Le Pen dodaje da će nastaviti javno iznositi svoje stavove, bez obzira na posljedice, te kaže da niti jedna tema za njega nije zabranjena.

Autor: Tribun