Proteklu srijedu u Švedskoj se ništa osobitog nije dogodilo, samo su se odvili gotovo svakodnevni događaji: tri eksplozije, pucnjava iz jurećeg auta, otmica i podmetanje požara u prihvatnom centru za imigrante.

Tri eksplozije odjeknule su u županiji Skåne, od čega jedna u Landskroni, gdje je raznesen dio stambene zgrade; druge dvije eksplodirale su u Malmöu, od čega jedna ispred trgovine, a druga u industrijskoj garaži. Srećom, ljudskih žrtava nije bilo.

Policija istražuje uzroke ovih eksplozija, ali Malmö je već poznat po valu detonacija ručnih granata, ali i eksplozijama bombi kućne izrade.

Iste večeri u gradu Värnamo zabilježena je pucnjava u kojoj su nepoznate osobe ispalile više hitaca na osobe u drugom automobilu. Naknadno je uhićeno pet osoba zbog sumnje na pokušaj ubojstva.

U gradu Töreboda policija se dala u istragu požara koji je vjerojatno podmetnut u prihvatnom centru za imigrante. Oko 40 imigranata evakuirano je iz zgrade i premješteno u obližnji župni ured.

Podsjetimo samo na to da su nedavno iz jednog britanskog instituta, za kojeg nitko nikad nije čuo, izjavili da strani mediji pokušavaju „ocrniti Švedsku“, pri čemu su kao razlog naveli navodno „desničarske“ ideale i gađenje prema „liberalnoj utopiji“. Kao i dosad, svi izvori vijesti iz švedske su – švedski.

Britanski institut blizak Soroševoj organizaciji tvrdi da strani mediji pišu „dezinformacije“ o Švedskoj