Anti-bjelački rasistički pokret Black Lives Matter osnovale su radikalne feministice Alicia Garza, Patrisse Cullors i Opel Tometi, pri čemu je Garza navodno najutjecajnija među njima.

Alicia Garza, čije je izvorno prezime Schwartz, smatra se Židovkom, budući da joj je i očuh židovskog porijekla. Prezime Garza preuzela je od transrodnog „muškarca“ (nekoć žena), za kojeg se udala 2008.

No, osim njenog privatnog života, obojanog tipičnim kultur-marksističkim ekstremima, Garza je ujedno osoba koja tvrdi da joj je inspiracija jedna od osoba s popisa najtraženijih terorista FBI-ja.

U članku koji opisuje takozvane „filozofske“ osnove BLM-a, Garza navodi Assatu Shakur kao osobu koja utječe na organizaciju njenog rada.

Assata Shakur je zapravo JoAnne Deborah Byron, radikalna feministica, marksistička ekstremistica i anti-bjelačka rasistica koja je 1979. pobjegla iz zatvora dok je služila doživotnu kaznu za ubojstvo policajca Wernera Forestera. Shakur iza sebe ima još podeblji dosje sudioništva u pljačkama banaka i drugim nasilnim radnjama.

Shakur je u noći 2. svibnja 1973. zajedno s dvoje sudionika hladnokrvno ubila Forestera na egzekutorski način tijekom rutinskog policijskog zaustavljanja.

Za Shakur je ova egzekucija bila kulminacija dugog niza godina militantnog ekstremizma tijekom kojeg se pridružila i napustila ekstremističku stranku Crna pantera jer navodno nije bila dovoljno nasilna.

Naknadno se pridružila Crnačkoj oslobodilačkoj vojsci (BLA), crnačkoj terorističkoj skupini odgovornoj za bombaške napade i atentate tijekom 1970-ih, u kojima je ubijeno 13 policajaca.

Shakur je također bila članica Republike Nova Afrika, skupine koja htjela uspostaviti separatističku zemlju pod upravom crnačkih ekstremista u državama Alabama, Georgia, Louisiana, Mississippi i Južna Karolina.

Nakon što je pobjegla iz zatvora uz pomoć još troje članova BLA, Shakur je dobila azil na komunističkoj Kubi, gdje živi i danas.

Godine 2013., FBI je Shakur stavio na popis najtraženijih terorista, što je vjerojatno ostvarilo još jedan feministički san – jer je prva žena na takvom popisu. Nagrada za informacije koje bi rezultirale njenim izručenjem popela se na 2 milijuna dolara.

BLM-ovi pristaše na društvenim mrežama uvelike simpatiziraju i veličaju Shakur kao uzor. To, kao i niz drugih ekstremističkih anti-bjelačkih težnji i akcija jasno svjedoče činjenici da BLM nije nikakav „miroljubivi pokret“ niti „organizacija za ljudska prava“ ili „pokret protiv policijske brutalnosti.“

Naprotiv, riječ je o još jednom ekstremističkom pokretu koji se temelji na najobičnijoj lažljivoj propagandi o tobožnjem „institucionalnom rasizmu“ i navodnom „nasilju prema crncima“, dok su crnci u velikoj većini dokazano višedesetljetne žrtve isključivo crnačkog nasilja.

Anti-bjelački rasizam prikriven pod takvom krinkom naišao je na veliko odobravanje anti-bjelačkih i etnomazohističkih institucija diljem SAD i Europe, što jasno pokazuje kako je mržnja prema bijelcima surova realnost, a ne teorija zavjere. Štoviše, ona je daleko veća nego bilo kakvo „desničarstvo“ o kojem mediji jako vole kmečati.