Jednoglasni izbor NPD-ovog kandidata u Njemačkoj za vođu gradskog vijeća Waldsiedlunga izazvao je bijes među visokim političkim ličnostima i pozive na izmjenu odluke, piše AFP.

Iako je je Stefan Jagsch, član Nacionaldemokratske stranka (NPD), jednoglasnim demokratskim izborom postao vođa vijeća za mali grad Waldsiedlung, članovi svih ostalih stranaka podivljali su jer je riječ o stranci koju mediji opisuju kao „neo-nacističku“.

Na svojoj Facebook stranici Jagsch je rekao da će „podržati interese našeg okruga“ kako bi „konstruktivno surađivao sa svima i preko svih stranaka“, dodajući „iz naroda, za narod!“.

Unatoč tome što apsolutno nikoga nije vrijeđao niti prozivao ili osuđivao, kako to običavaju raditi razni politički imbecili liberalno-demokratsko-marksističkih stranaka, Jagsch je svima smetnja zbog svojih političkih stajališta i članstva u stranci koja sasvim legitimno djeluje u Njemačkoj.

Lokalna izvješća kažu da ga je imenovalo sedam članova vijeća, uključujući predstavnike Kršćansko-demokratske unije (CDU), Socijaldemokratske stranke (SPD) i Slobodne demokratske stranke (FDP) – redom ideoloških protivnika „zlih neo-nacista“.

Jagsch je izabran jer nije bilo drugog kandidata, „kandidat NPD-a ispunio je vakuum“, rekao je Markus Brando, predsjednik SPD-a okruga Altenstadt, pod koji spada i grad Waldsiedlung. Njegov će glavni zadatak biti voditi vijeće u svim važnim pitanjima koja se tiču lokalne zajednice.

Ubrzo su iz cijele Njemačke bili ogorčeni pozivi da se odluka poništi.

SPD ima vrlo jasan stav: mi ne surađujemo s nacistima! Nikad!“ rekao je glavni tajnik stranke Lars Klingbeil.

To se odnosi na saveznu vladu, državu i općine. Odluka u Altenstadtu nerazumljiva je i ne može biti opravdana. To se mora odmah preokrenuti. #NoNPD,“ dodao je putem Twittera Klingbeil.

Generalni tajnik CDU-a Paul Ziemiak također je zatražio da se odluka ukine.

Peter Tauber, član CDU-ovog donjeg parlamenta Njemačke za Hessen, državu u kojoj se nalazi Waldsiedlung, prijetio je akcijom protiv onih koji su izabrali Jagscha.

Tko nema političkog i moralnog kompasa i tko kao demokrat donese takvu neodgovornu izbornu odluku, ne može biti prihvaćen u CDU-u“, objasnio je putem Twittera Tauber.

Šef parlamenta FDP-a Marco Buschmann opisao je Jagschov izbor kao „dvostruko loš: prvo što su demokrati glasali za nekoga poput njega i drugo, da nijedan demokratski kandidat nije spreman preuzeti zadatak vođe“.

Regionalni čelnici CDU-a i SPD-a u Altenstadtu također su osudili odluku.

Članovi stranaka kao što su NPD ili Dritte Weg vječna su meta osuda i progona zbog svojih stajališta i to u eri koja se diči „demokracijom“ i „tolerancijom“.

Nasuprot tome, članovi ostalog političkog spektra, koji se bave međusobnim prepucavanjima, podmetanjima, primanjem mita ili pljuvanjem i vrijeđanjem samog naroda, potpuno su dobrodošli u takvom okruženju.

Najveći primjer takvog političkog kretenizma je židovski predstavnik marksističke stranke Lijevih Gregor Gysi sa svojim pozivom na samouništenje Nijemaca koje je kolektivno proglasio – nacistima: