Poznati komični voditelj automobilističkih emisija okomio se na najpoznatiju klimatsku histeričarku i predvodnicu apokaliptičnog kultaa Gretu Thunberg, zbog njenih nesuvislih iracionalnih lupetanja i propagiranja panike.

Promovirajući novu sezonu popularne emisije The Grand Tour, Clarkson je kritizirao Thunberg zbog sijanja panike i dizanja buke oko „klimatskih promjena“, iako su ljudi toga svjesni već neko vrijeme.

U intervjuu za The Independent, Clarkson se osvrnuo na Thunberg rekavši „ona čudna Šveđanka trči uokolo dižući svakojaku buku tipa ‘svi ćemo umrijeti’, kako bismo toga postali svjesni.

Što želiš da sada napravim? Da skoknem na svoju jahtu od ugljičnih vlakana i odem vikati na Donalda Trumpa?zapitao je Clarkson.

Nakon niza upita o njegovim kritikama na Twitteru i u njegovim kolumnama, Clarkson je o Thunberg jednostavno u svom stilu odbrusio: „Ona je glupi idiot!

Clarskona su neki pokušali optužiti da se osjeća krivim zbog „ugljičnog otiska“ popularne emisije The Grand Tour, na što je on odgovorio da je on sam „potpuno ugljično neutralan“ jer „godišnje posadi stotine drveća te uzgaja usjeve“ na svojoj farmi.

Thunberg je navodno i Clarksonovu kćer okrenula protiv njega, jer ona navodno smatra da je Greta „božanstvo stavljeno na Zemlju“ i da je u osnovi riječ o „Isusu.

Dok mislim da je ona čudna Šveđanka s lošim karakterom. Ništa se neće postići jedrenjem preko oceana na jahti pogonjenoj dizelom, a da zatim lažete o dizel motoru,“ rekao je Clarkson govoreći o Gretinom putovanju preko oceana u Sjevernu Ameriku.

Nakon što je Thunberg doživjela fijasko promašivši kontinent po pitanju „klimatskog samita“ koji je prebačen iz Čilea u Španjolsku, Clarkson je ulovio priliku da se dodatno sprda s psihički bolesnom Gretom:

Doslovno sam se usrao od smijeha. Ona je idiot jer će znanstvenici riješiti ovo, a nitko to neće riješiti jureći okolo i izlazeći u štrajk te izostajući iz škole, jer tako nisi prisutan na satovima znanosti, tako da je ona budala. Znam da mnogi od vas ne misle tako, što je posve u redu,“ zaključio je Clarkson.