Joe Biden zavjetovao se da će poraziti takozvani „bijeli supremacizam“

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je obećao da će „poraziti“ takozvani „bijeli supremacizam“ i „domaći terorizam“.

Danas vidimo pojavu političkog ekstremizma, bijelog supremacizma i domaćeg terorizma“, napomenuo je Biden u svom nastupnom govoru. „Moramo se suočiti s njima i pobijedit ćemo ih“, obećao je.

To je dan demokracije, dan povijesti i nade […] To nije trijumf kandidata, to je trijumf povoda. Čula se volja naroda […] Demokracija je dragocjena i krhka, ali je pobijedila.

No, domaćin Fox News-a Tucker Carlson u srijedu je rekao da je Bidenov rat protiv takozvanog „bijelog supremacizma“ zapravo rat protiv 74 milijuna običnih Amerikanaca, kojeg predvode FBI i Pentagon. „Na vlasti je novi režim, koji počinje od danas, a čini se da planiraju dramatično ubrzati stvari. Oni uključuju FBI i Pentagon u ovaj lov na ljude koji bi ih mogli kritizirati“, rekao je Carlson.

Prva imigrantska karavana u 2021. godini bila je u vijestima već dva dana prije inauguracije Bidena koji je obećao da će zauzeti pozitivan pristup imigraciji. „Neće biti deportacija u mojih prvih 100 dana“, obećao je Biden ranije.

U međuvremenu, Washington Free Beacon izvijestio je da su dvije glavne pomoćnice u zaštiti okoliša u Bijeloj kući optužile „sistemski rasizam“ kao pokretača „klimatskih promjena“.

Novoizabrani predsjednik Joe Biden imenovao je savjetnicu za progresivnu politiku Maggie Thomas za šeficu ureda domaće klimatske politike i zagovornicu klime Ceciliju Martinez za visoku direktoricu za okolišnu pravdu u četvrtak. Obje su navele rasnu nejednakost kao odgovornu za klimatske promjene, tvrdeći da se američka politika zaštite okoliša mora usredotočiti na „rasnu i ekonomsku pravdu“.

Ako se namjerno ne prekine, sistemski rasizam i dalje će biti glavna prepreka stvaranju zdravog planeta“, rekla je Martinez u priopćenju za medije 2019. To zahtijeva „masovnu“ državnu potrošnju.

To jasno ocrtava misiju pod nazivom Green New Deal, zakon od 94 bilijuna dolara koji je 2019. uvela Alexandria Ocasio-Cortez. Zakon je pozvao na „ekonomsku transformaciju“ Sjedinjenih Država da „sveobuhvatno riješi najhitnija, najvažnija pitanja okolišne pravde“ davanjem saveznih subvencija manjinskim skupinama.