Juncker pokušava zastrašiti javnost crnim prognozama – „Samostalne europske nacije ne mogu postojati bez EU“

Jean-Claude Juncker

Suočeni sa sve većim političkim otporom centraliziranoj birokratskoj vlasti u Bruxellesu, koja provodi očitu politiku brisanja nacionalnih država, te rastom nezadovoljstva tom politikom među samim građanstvom država članica, vodeći dužnosnici Europske Unije iskušavaju razne metode u pokušaju zaustavljanja nastalih reakcionarnih procesa.

Najnovije u nizu je Junckerovo nabrajanje crnih statistika i predviđanje slabljenja moći europskih nacija, zanemarujući da je dobrim dijelom upravo suluda politika Europske Unije dovela do slabljenja i gospodarske i demografske slike europskih zemalja.

Juncker tvrdi da europska gospodarska i demografska moć slabi, te da se stoga zemlje članice EU-a moraju držati zajedno.

Dodao je da ideja Europske Unije propada zato što neke vlade država članica ne slijede plan Europske Komisije o kvotama prihvata imigranata, što je zapravo svojevrsan Junckerov oksimoron, imajući u vidu da upravo primanje enormnih količina imigranata u EU predstavlja ogroman financijski teret za države članice i EU kao blok.

Zatim je nastavio sa deprimirajućim najavama pada udjela europskog udjela u svjetskoj ekonomiji u narednih deset godina sa trenutnih 25 posto na budućih 15 posto, te kako za dvadeset godina niti jedna europska zemlja neće više biti članica G7.

Također je spomenuo jednu žalosnu činjenicu da su Europljani početkom prošlog stoljeća činili 20 posto svjetske populacije, dok su danas na samo 6 posto, te da će taj udio samo padati. Što je uzrok tome? Primarno društvena politika koja se promiče na zapadu posljednjih pedeset godina, a koju je objeručke prihvatila i EU, politika uništenja obiteljskih i tradicionalnih vrijednosti, bez kojih, budimo realni, nema niti obitelji, a time niti djece, a bez djece nema niti demografskog rasta.

Stoga oni koji misle da je došlo vrijeme za raspust Europske Unije, da nas podjele na samostalne nacije, su potpuno u krivu. Nećemo postojati kao samostalne nacije bez Europske Unije,“ zaključio je Juncker, uzdajući se u naivnost prosječnog plebsa.

Izvor: Daily Mail, Tribun