Južna Afrika treća na listi najopasnijih zemalja za život

Police-crime

Unatoč tome što je pred više od dvadeset godina u Južnoj Africi srušen apartheid, te je bijelačka manjina predala vlast u ruke crnačkoj većini pod vodstvom Mandeline stranke ANC, u toj zemlji ne cvijetaju ruže, štoviše može se reći da zemlja tone sve dublje i dublje kako godine prolaze.

Numbeo, servis koji prikuplja statističke podatke o kvaliteti života, sastavio je rang listu zemalja najopasnijih za život zbog raširenosti kriminala. Južna Afrika je na toj listi zauzela treće mjesto, iza Venezuele i Južnog Sudana.

Južna Afrika ima reputaciju jedne od najopasnijih i najnesigurnijih zemalja u svijetu zbog visoke stope nasilja. Velika je učestalost i gospodarskog kriminala.

Istraživanje se osvrnulo i na razinu straha građana uslijed učestalosti kriminalnih radnji u gradovima u kojima žive. Korupciju i podmićivanje građani smatraju najučestalijim oblicima kriminala u Južnoj Africi, nakon čega slijede nasilje, razbojstva i krađe.

Listu 15 najopasnijih država redom sačinjavaju: Venezuela, Južni Sudan, Južna Afrika, Papua Nova Gvineja, Honduras, Nigerija, Trinidad i Tobago, Salvador, Brazil, Kenija, Bangladeš, Malezija, Portoriko, Jamajka i Peru.

Izvor: Business Tech, Tribun