Punih 50 godina bivši logoraš Ernest Hollander i njegov brat Alex smatrali su da je njihov brat Zoltan ubijen u logoru 1944. Istovremeno, Zoltan je smatrao da su njegovu dvojicu braće također ubili Nijemci tijekom rata. Međutim, zahvaljujući TV emisiji u kojoj su sudjelovala dvojica revizionista, braća su ponovno spojena.

Tijekom rata, Ernest Hollander je premještan u razne radne logore te je konačno završio u Auschwitzu. On i njegov brat Alex mislili su tada da su jedini preživjeli od 15-ero braće i sestara.

Nekoliko godina nakon Drugog svjetkog rata, Ernestu je neimenovani prijatelj rekao kako je svojim očima svjedočio kako su njemački vojnici 1944. ubili njegovog brata Zoltana vješanjem.

Ironično, Zoltan se tijekom Drugog svjetskog rata aktivno borio protiv Nijemaca, ali su ga Sovjeti smatrali njemačkim špijunom, pa su ga na deset godina poslali na prisilni rad u Sibir.

Nakon puštanja iz sibirskog pakla, Zoltan je konačno krenuo u Kragujevac, u tadašnju Jugoslaviju, gdje je postao tiskar. Vjerovao je da je cijela njegova obitelj poginula u ratu i nije imao pojma da ima dva brata i daljnje rođake u SAD-u, Kanadi i Engleskoj. Pomalo ironično, i u Jugoslaviji je imao problema jer su ga smatrali – sovjetskim špijunom.

Ernest Hollander se 1946. preselio na područje buduće države Izrael. Potom je sudjelovao u terorističkim napadima kao član cionističke militantne skupine Irgun u Palestini, kao i u etničkom čišćenju Arapa, tijekom kojeg je ranjen tri puta.

Godine 1950. Ernestova obitelj se preselila u New York, a njihov sin Michael je rođen nedugo nakon toga. Potom su se 1961. preselili u Oakland u Kaliforniji. Tamo je počeo često držati predavanja školama, sveučilištima i crkvama o svojim iskustvima u holokaustu.

Godine 1991. Ernest je dobio poziv da sudjeluje u epizodi „Negiranje holokausta” u emisiji Montel Williams Show, na što je pristao.

Epizoda je emitirana u travnju 1992. godine, a u njoj su pored Ernesta sudjelovali revizionisti Mark Weber i David Cole, koji je porijeklom Židov. U emisiji je sudjelovala i Hollanderova supruga Anna, također bivša logorašica te logoraš Michael Thaler.

Tijekom prikazivanja Ernesta je srpski doseljenik Zika Đorđević prepoznao kao „pljunutu sliku“ njegova bivšeg susjeda i prijatelja [Zoltana] u Srbiji, za kojeg se ispostavilo da je brat kojeg je Ernest smatrao mrtvim.

Nekoliko mjeseci kasnije, dvojica braće napokon su se susrela.

Ovaj čovjek vratio se iz mrtvih. Mislili smo da je mrtav punih 50 godina,“ rekao je Ernest. „Ja sam našao brata, ali on je našao dvojicu braće, ujake i ujne, nećake i nećakinje – mnogo ljudi,“ dodao je Ernest.

Posebna epizoda Montel Williams Showa emitirana je u studenom 1992. Tom prilikom u emisiji su sudjelovali Ernest s bratom Zoltanom te srpski doseljenik koji je prepoznao Zoltana.

Unatoč činjenici da su svojom pojavom doprinijeli spajanju dvojice braće, Weber i Cole nazvani su „nacistima“ i „propalicama“ jer su se usudili istraživati i dokazivati kako službena povijest o holokaustu nije baš onakvom kakva se javno prezentira.

U konačnici, postavlja se pitanje koliko je zapravo Židova nakon Drugog svjetskog rata smatralo da su njihovi bližnji mrtvi, upravo zahvaljujući takvim tvrdnjama.