Dobro ste pročitali, Vijeće za upravljanje životinjama grada Los Angelesa predložilo je da pretvori tamošnji azil u prvi u SAD-u, a vjerojatno i svijetu, koji će svoje pse hraniti isključivo veganskom prehranom.

Naravno, postoji pregršt razloga zašto je ovo prvi takav slučaj, i zbog čega se drugi još nisu odlučili na takav potez, no to ne sprečava kalifornijske liberale da im na pamet padaju ovakve neprirodne ideje.

Ideju je prvi predložio vijećnik Roger Wolfson, koji je ujedno i holivudski scenarist. Unatoč tome što se ovdje ne radi o fikciji, već o stvarnim živim bićima koja imaju svoj prirodom određen način života i prehrane, Wolfson tvrdi da veganska prehrana može eliminirati zdravstvene probleme kod pasa.

Njegov argument je utjecaj mesne industrije na okoliš. Pored toga, smatra da nije etično davati životinjama da jedu druge životinje. Očito nitko Wolfsonu nije rekao da životinje inače i u divljini stalno jedu druge životinje, te da to rade od pamtivijeka.

Moramo prihvatiti ideju da uzgoj i ubijanje životinja za prehranu mogu biti samo posljednji mogući izbor. O tome ovisi dugotrajni opstanak svakog muškarca, žene i djeteta.

Wolfson je u svojoj ideji naišao i na poznate ličnosti koje podupiru njegovu ideju. Među ostalima tu su glazbenik Moby i feministička odvjetnica Lisa Bloom.

Ako ovo primjenimo, dokazat ćemo da je Los Angeles doista progresivan grad“, izjavio je Moby.