Kanadski salon za brazilsku depilaciju morao je zatvoriti svoja vrata nakon odluke suda da je prekršio ljudska prava transrodnoj osobi, muškarcu koji se predstavlja kao žena, jer mu u salonu nisu htjeli depilirati međunožje.

Vlasnica salona Maria Da Silva morala je zatvoriti svoj obrt nakon što je tužena kanadskom Sudu za ljudska prava od strane transrodne osobe koja sebe zove Jessica Yaniv, a radi se o muškarcu koji se predstavlja ženom iako nije prošao operaciju promjene spola.

Da Silva tvrdi da nije odbila izvršiti uslugu zbog činjenice da se klijent predstavlja kao žena, već iz sigurnosnih razloga.

Yaniv ustraje na tvrdnji da se radilo o diskriminaciji, te da kozmetičari i ostali koji se bave depiliranjem, moraju tu uslugu pružiti i muškarcima koji se identificiraju kao žene.

Yaniv ovo nije prvi slučaj da tuži razne obrtnike, uglavnom žene, zbog nepružanja sličnih usluga. Navodno je barem petnaest puta ulagala tužbe kanadskom sudu za ljudska prava, a svaki put se radilo o tobožnjoj diskriminaciji temeljenoj na rodnom identitetu.

Inače, zanimljiv je detalj da se Yaniv, iako je zapravo muškarac, deklarira kao lezbijka.