Savezna agencija za zaštitu okoliša Environment Canada izbrisala je podatke o temperaturi prikupljane kroz proteklih stotinu godina, tvrdeći da su njeni računalni modeli i projekcije precizniji.

List Toronto Sun navodi:

Kanađani koji već sumnjaju u porez na emisiju ugljika premijera Justina Trudeaua vjerojatno će biti još sumnjiviji s obzirom na izvješće Blacklock Reportera sa sjedištem u Ottawi da je Environment Canada u razvoju svojih računalnih modela o utjecajima klimatskih promjena izostavio promatrane vremenske podatke skupljane kroz stoljeće.

Pregled podataka svih promatranih vremenskih podataka od 1850. do 1949. bio je potreban, rekao je glasnogovornik za zaštitu okoliša Kanada za Blacklock Reporter, nakon što su istraživači zaključili da u povijesti nije bilo dovoljno meteoroloških postaja koje bi stvorile pouzdan skup podataka za to 100-godišnje razdoblje.

„Povijesni podaci nisu promatrani povijesni podaci“, rekao je glasnogovornik. „To su modelirani povijesni podaci … korištena su 24 modela iz povijesnih simulacija u razdoblju od 1950. do 2005.“

Kako primjećuje Blacklock Reporter, u mnogim su slučajevima temperature u ranom 20. stoljeću bile više nego što su danas. To se ne uklapa u dogmu – koji klimatski histeričari neprestano guraju u javnost, da se emisije ugljika povećavaju na račun čovjekova djelovanja, a posljedično izazivaju „globalno zatopljenje“.

Primjerice, Vancouver je imao višu maksimalnu temperaturu 1910. (30,6°C) nego 2017. (29,5°C).

Toronto je imao toplije ljeto 1852. (32,2°C) nego 2017. (31,7°C).

Najviša temperatura u Monctonu u 2017. bila je četiri stupnja manja nego 1906. godine.

Brandon, Man., Imao je 49 dana gdje je prosječna dnevna temperatura bila iznad 20°C 1936. godine u usporedbi sa samo 16°C u 2017. godini, s najvećom temperaturom od 43,3°C te godine u usporedbi s 34,3°C iz 2017. godine.

Environment Canada samo slijedi loš primjer kojeg su postavila nekolicina drugih nositelja institucionalizirane klime, uključujući NASA-u, NOAA-u i Jedinicu za klimatska istraživanja (CRU) na Sveučilištu u Istočnoj Angliji.

Na primjer, NOAA je nekoliko puta uhvaćena kako umanjuje prijašnje temperature, a novije povisuje kako bi „globalno zagrijavanje“ izgledalo dramatičnije.

Tijekom skandala Climategate, znanstvenici iz CRU-a priznali su da su izbacili velik dio svojih neobrađenih podataka, ostavljajući netaknutima samo svoje revidirane podatke.

Njihov izgovor bio je da je to učinjeno kako bi se „uštedio prostor“.

Kako je izvijestio London Times:

Znanstvenici sa Sveučilišta u Istočnoj Angliji (UEA) priznali su da su bacili velik dio izvornih podataka o temperaturi na kojima počivaju njihova predviđanja o globalnom zatopljenju.

To znači da i drugi akademici nisu u mogućnosti provjeriti osnovne proračune za koje se tvrdi da pokazuju dugoročni rast temperatura kroz posljednjih 150 godina.

UEA-ina Jedinica za klimatska istraživanja (CRU) bila je prisiljena otkriti gubitak podataka nakon zahtjeva za podacima u skladu sa zakonom o slobodi informacija.

Podaci su prikupljeni s meteoroloških stanica širom svijeta, a zatim su prilagođeni kako bi se uzele u obzir varijable u načinu njihovog prikupljanja. Revidirani podaci su zadržani, ali originali – pohranjeni na papiru i magnetskoj vrpci – bačeni su kako bi se uštedio prostor kad se CRU preselio u novu zgradu.

Nitko od zaposlenika nije otpušten, a „znanstvenici“ iz CRU-a naknadno su nagrađeni posjetom od princa od Walesa koji im je iskreno čestitao na njihovom izvrsnom radu.

Princ Charles rekao je: „Želio sam s njima razgovarati o užasnom tretmanu koji su izdržali tijekom gužve oko Climategatea, jer, kao što su me podsjetili, Sveučilište u Istočnoj Angliji nije nevladina organizacija koja se bavi kampanjama, niti industrijska lobistička skupina.

To je akademska ustanova koja precizno i nepristrano radi na razumijevanju onoga što se događa s našim svijetom; razdvojiti činjenice od fikcije i izgraditi sažetak ljudskog znanja na jednom pitanju koje bi se moglo dobro uklopiti u uzrok naše propasti.“

Nekima će se uništavanje originalnih klimatskih podataka možda učiniti kao zlokobno djelo međunarodnih službenih agencija. Moramo vam naglasiti da u skladu s modernim vrijednostima takav stav nije poželjan jer nije bitna istina potkrijepljena činjenicama, kao niti laž propagirana brisanjem dokaza suprotnog.

Bitno je da više ne mislite svojom glavomte da sumnjate u vlastite prosudbe; hladno više nije hladno, nego vruće, posebice kad vam „netko“ tako kaže. Dakle, ako vam ove zime bude hladno, morat ćete shvatiti da se samo zavaravate i da vam je zapravo izuzetno toplo. U konačnici, i ozebline su tek oštećenja na koži identična opeklinama, zar ne?!