Kanadska ministrica za okoliš i klimatske promjene pozvala je ekološke aktiviste da usmjere svoju pozornost na „spolni utjecaj“ klimatskih promjena, posebice kada su u pitanju žene.

Catherine McKenna, 47-godišnjakinja koju je na poziciju postavio Trudeau, pozvala je svoje sljedbenike na Twitter-u da „razmotre spolne utjecaje klimatskih promjena na žene, djevojčice i djecu,“ dok je istovremeno hvalila i veličala kanadsko vodstvo u obuci „ženskih pregovarača“ za borbu protiv globalnog zatopljenja kojeg su, prema njenim tvrdnjama, prouzročili muškarci.

Prema mišljenju McKenne, vremenski uvjeti vode „rat protiv žena.

Ako se pitate kakve veze, pobogu, imaju izmišljene „klimatske promjene“ i spol, za kojeg ove iste osobe tvrde da je „društveni konstrukt“, niste jedini. Poglavito se to odnosi na pitanje zašto bi vremenske prilike utjecale, i to negativno, isključivo samo na žene.

Nekoliko korisnika promptno je reagiralo na ovako bizarnu hrpu gluposti. Jedan od njih napisao je:

Prvi posao moje sestre bio je čuvanje djece. Moj je bio čišćenje lopatom snijegom zatrpanih pločnika. Jeste li na to mislili?

Drugi korisnik jednostavno je konstatirao:

Sutra je kraj svijeta. Žene i djeca biti će pod najvećim utjecajem.

Kritičarima poznatija kao „Klimatska Barbie“, McKenna je odavno zaokupirala javnost činjenicom da je spojila teoriju o klimatskim promjenama s ideologijom feminizma, što je samo po sebi bizarno i tragikomično.

No, u današnja vremena, „klimatske promjene“ su postale revna uzrečica spominjana u gotovo svim društvenim problemima, od rasizma i imigracije, pa sve do siromaštva, gladi i gospodarske nejednakosti.

Otkud sad „rasizam“ u toj priči? Pa, 2016., ljevičarski list The Guardian napisao je članak o tome kako je „globalno zatopljenje“ zapravo „rasistička“ kriza, koju su prouzročili bogati bijelci kako bi uništili siromašne crnce. Dakako, puko naklapanje kojekakvih budalaština nije potkrijepljeno niti jednim znanstvenim dokazom.

Ako bi, unatoč jednoj od hladnijih zima u posljednjih 10-ak godina, čitav svijet i prihvatio teoriju o „globalnom zatopljenju“, normalna debata o tome bila bi nemoguća zahvaljujući epidemiji iracionalnih fantazija koja je zavladala ljevičarskim umovima.