Kanadski nastavnik podučava učenike noseći ogromne plastične sise, škola podupire njegovo ponašanje

Srednja škola Ontario u središtu je kontroverzi zbog toga što je nastavnik podučavao mlade učenike dok je nosio veliko protetsko poprsje.

Dana 16. rujna, Reduxx je potvrdio identitet i status zaposlenja nastavnika s viralnih slika i videa koji su prikazivali muškog nastavnika kako podučava učenike dok je nosio neprirodno veliko protetsko poprsje, zajedno s istaknuto izbočenim bradavicama.

Iako su slike i videozapisi kružili nekoliko dana prije, vladala je opća zabuna i nevjerica jesu li slike stvarne ili, kako su neki nagađali, dio složene prevare ili komičnog skeča.

Ali Reduxx je uspio potvrditi da se šokantni mediji mogu pratiti do Oakville Trafalgar High School (OTHS) u Ontariju, Kanada. Predmet fotografija je Kayla Lemieux, instruktorica proizvodne tehnologije koja se navodno počela identificirati kao žena prošle godine. Prije prijelaza, Lemieux je bio poznat studentima kao Stephen Hanna.

Reduxx je kontaktirao OTHS za komentar, ali je odbijen bilo kakav odgovor. Administrator je, međutim, potvrdio da je Lemieux bio aktivan zaposlenik u školi.

Nakon vijesti, OTHS je sada izdao izjavu e-poštom roditeljima u kojoj brane Lemieuxov status zaposlenja u ime inkluzivnosti.

“Svjesni smo rasprava na društvenim mrežama i u medijima u vezi sa srednjom školom Oakville Trafalgar. Željeli bismo iskoristiti ovu priliku da ponovimo našoj zajednici da smo predani uspostavi i održavanju sigurnog, brižnog, inkluzivnog, pravednog i dobrodošlog okruženja za učenje i rad za sve studente i osoblje,” stoji u e-poruci.

Škola se pridržava Kodeksa ljudskih prava Ontarija, sugerirajući da bi bilo kakva zabrinutost u vezi s Lemieuxom bila slična diskriminaciji.

„Nastojimo promicati pozitivno okruženje za učenje u školama u skladu s vrijednostima HDSB-a i osigurati sigurno i uključivo okruženje za sve učenike, osoblje i zajednicu, bez obzira na rasu, dob, sposobnosti, spol, rodni identitet, rodno izražavanje , seksualne orijentacije, etničke pripadnosti, vjere, kulturnih običaja, socioekonomskih okolnosti ili tipa/veličine tijela.”

Školska obrana Lemieuxa dolazi nakon negodovanja nakon široko rasprostranjenih fotografija i videozapisa učitelja objavljenih na društvenim mrežama. Na svim fotografijama, Lemieux spaja svoje protetsko poprsje s vrlo uskom košuljom i kratkim hlačicama ili suknjama.

Reakcija na vijest da je Lemieux aktivan učitelj mladih učenika naišla je na burne reakcije, a ljudi su primijetili da njegov izgled nije primjeren školskom okruženju u kojem su prisutna djeca.