Kanadski premijer Justin Trudeau ovih dana je izazvao burne reakcije svojim putovanjem u Indiju, budući da je sa sobom poveo i poznatog kuhara na trošak poreznih obveznika, a večerao je i s poznatim teroristom.

Trudeaua je u potpunosti ignorirao indijski premijer Narendra Modi, koji ga je odbio pozdraviti pri dolasku. Međutim, mnogo više prašine podiglo je otkriće da je Trudeau sa sobom poveo i poznatog kuhara Vikrama Vija, koji je pristaša Liberalne Stranke, a sve o trošku poreznih obveznika, navodi CTV.

Troškovi leta i smještaja za slavnog kuhara pokriveni su iz državnog budžeta, a glasnogovornik kanadskih vlasti izjavio je da „kada je to prigodno, za kanadske misije je prihvatljivo da pozovu kuhare iz Kanade kako bi pokazali kanadske prehrambene proizvode te kuhinju.“ Ironično, Vij je stručnjak za – indijsku hranu.

No, Trudeau nije dovoljno zgrozio javnost ovim potezom te je odlučio održati večeru na koju je pozvao osuđenog teroristu Jaspala Atwala, kalistanskog separatistu, prenosi The Telegraph. Atwal je jedan od kanadskih Sikha koji je 1986. sudjelovao u pokušaju atentata na Malkiata Singha Sidhua, tadašnjeg državnog ministra Indije.

Kanadski premijer posebno je postao poznat nakon što je nedavno odlučio koristiti riječ „ljudstvo“ umjesto „čovječanstvo“ tijekom jednog od događaja u gradskoj vijećnici u Kanadi. Trudeau je žestoko ismijan u javnosti, što je njegov savjetnik Gerald Butts usporedio s „nacizmom.“