Kapelan prijavljen antiterorističkom programu zbog učenja djece da propitkuju LGBT ideologiju

Kršćanski kapelan s koledža Trent otpušten je i prijavljen antiterorističkom programu britanske vlade zbog održavanja propovijedi u kojoj je učenicima rekao da je prihvatljivo propitivati i ne slagati se s kultur-maskrističkom LGBT ideologijom koja se uči u školi.

Trent College, koji tvrdi da ima „kršćanski etos“, pozvao je „obrazovnu dobrotvornu organizaciju“ Educate and Celebrate u svoj kampus 2018. godine, kako bi svoju školu učinili LGBT-prikladnijom.

Educate and Celebrate izjavili su da je njihova misija „ugrađivanje spola, rodnog identiteta i seksualne orijentacije u tkivo vaše škole“. Voditeljica te organizacije, dr. Elly Barnes, otvoreno je izjavila da je svrha organizacije „potpuno razbiti heteronormativnost, to je ono što želimo učiniti“.

„Dobrotvornu pomoć“ financirali su britanski porezni obveznici u iznosu od 250.000 funti, navodi Mail on Sunday.

Velečasni dr. Bernard Randall, koji je prije služio kao kapelan sveučilišta Cambridge prije nego što se pridružio Trent Collegeu, održao je propovijed braneći tradicionalna kršćanska vjerovanja nakon pitanja učenika o tome zašto učenicima „kažu da moramo prihvatiti sve ove LGBT stvari u kršćanskoj školi?“

U propovijedi iz lipnja 2019. pod naslovom „Konkurentske ideologije“ dr. Randall je naglasio kršćansku etiku razumijevanja, milosti i dobrote, ali dodao je da se učenici ne bi trebali osjećati kao da moraju prihvatiti učenja ako vjeruju da se suprotstavljaju njihovoj vjeri.

„Sad kad se ideologije natječu, ne bismo smjeli zalaziti u zlostavljanje, trebali bismo poštivati vjerovanja drugih, čak i tamo gdje se ne slažemo. Iznad svega, trebamo se odnositi jedni prema drugima s poštovanjem, a ne osobnim napadima – to je ono što znači voljeti bližnjega kao sebe“, rekao je dr. Randall

„Ne bi vam trebalo više reći da morate prihvatiti LGBT ideologiju nego što bi vam trebalo reći da morate biti za Brexit ili da morate biti muslimani – za što sam siguran da bi se većina vas s pravom protivila“, dodao je.

Nakon propovijedi, „određeno zaštitno vodstvo“ Trent Collegea, Justine Rimington, prijavila je kapelana Preventu, antiterorističkoj jedinici britanske vlade koja želi zaustaviti radikalizaciju mladih.

U intervjuu za The Mail u nedjelju, Randall je rekao: „Bio sam prestravljen kad sam saznao. Imao sam vizije da me istražuje MI5, kako muškarci dolaze u moju kuću u zoru i obaraju ulazna vrata. Što sam trebao reći svojoj obitelji? Bilo je ludo.“

„U propovijedi sam se toliko potrudio naglasiti da se moramo poštivati bez obzira na sve, čak i s ljudima s kojima se ne slažemo“, istaknuo je.

Policija u Derbyshireu potvrdila je novinskom listu da je škola kapelana zaista uputila na antiteroristički program, međutim na kraju je utvrdila da dr. Randall ne predstavlja „rizik od terorizma ili rizik od radikalizacije“ i potvrdila da je pritužba „ne zadovoljava prag za preporuku za Prevent“.

Osim izvještavanja kapelana Preventu, škola ga je također obavijestila da će njegove buduće propovijedi biti pregledane i cenzurirane prije njihova javnog iznošenja kako bi se „osiguralo da su … ispunjeni uvjeti“, prema Randallu.

Organizacija Christian Concern izvijestila je da mu je rečeno da se suzdrži od rasprave o „bilo kojoj temi ili iznošenju bilo kojeg mišljenja (u kapeli ili općenito oko škole) koje bi moglo nanijeti uvredu ili nevolju članovima školskog tijela“.

„Nećete javno izražavati osobna uvjerenja na načine koji iskorištavaju ranjivost naših učenika“, navodno je škola također rekla kapelanu.

Na kraju je ipak otpušten iz škole, što je natjeralo Randalla da digne tužbu za uznemiravanje, viktimizaciju, diskriminaciju i nepravedno otpuštanje. Njegov će slučaj raspraviti Tribunal za zapošljavanje East Midlands 14. lipnja 2021. godine.

„Moja karijera i život su u opasnosti“, rekao je.

Detaljno opisujući duljinu na koju su Educate and Celebrate gurali kultur-marksističku ideologiju u školskom kampusu, dr. Randall je tvrdio da je učiteljima rečeno da kolektivno skandiraju „razbijmo heteronormativnost“ tijekom vježbe koju je vodila dr. Elly Barnes.

„Skandiranje je bilo iskreno bizarno i osjećao sam se nelagodno“, rekao je, dodajući: „Ipak je sve bilo vrlo pametno sastavljeno – njezine retoričke vještine bile su impresivne.“

Doktorica Elly Barnes, bivša učiteljica glazbe koja je povezana sa Socijalističkom partijom Britanije, prema MoS-u, osnovala je i nastavlja voditi dobrotvornu organizaciju Educate and Celebrate.

Dotična organizacija se hvali da je surađivala s tisućama škola širom zemlje u izradi planova lekcija, vođenju radionica i provođenju obuke za učitelje. Organizacija se zalaže za ekstremne kultur-marksističke stavove o rodnoj teoriji, poput zabrane upotrebe riječi „dječaci“ i „djevojčice“ u učionici, te korištenjem takozvanih rodno neutralnih izraza poput „oni“ i „one“.

Educate and Celebrate upao je u kontroverzu 2017. godine kada je objavio knjigu koja promovira ideju upotrebe blokatora puberteta na djeci staroj 12 godina. Tvrdi se da je ta organizacija također rekla učiteljima da je prihvatljivo pomoći djeci u promjeni spola bez znanja roditelja.

Andrea Williams, izvršna direktorica Christian Legal Centra, koja pomaže dr. Randallu u njegovim pravnim naporima, rekla je: „Tko su ekstremisti u ovoj priči? Pristrana agencija koja uči malu djecu da se mogu roditi u pogrešnom tijelu ili školski kapelan koji umjereno predstavlja ono što je kršćanska crkva učila o braku, spolu i spolu u posljednjih 2000 godina?“