Medijski slavljena etno-mazohistica Carola Rackete, kapetanica Sea-Watch 3, dovela je s hrpom imigranata i trojicu muškaraca koji su upravljali centrom za pritvor imigranata u Libiji, gdje su imigrante silovali, mučili i ubijali.

Prema pisanju Il Giornalea, trojica od 40 imigranata koje je od krijumčara pokupio brod kapetanice Rackete optuženi su za silovanje, mučenje i ubojstva ljudi u Libiji. Navodi se da su osumnjičeni uhićeni u prihvatnom centru u Messini u Italiji.

Policija je prvotno prikrila uhićenja koja su se, navodno, dogodila istog dana kad su imigranti izašli s broda.


Rezultat populističke „anti-imigracije“: Kapetanica broda Sea Watch-3 puštena na slobodu


To ne možemo isključiti, ali nemamo precizne informacije“, rekao je glasnogovornik Sea Watch-a Ruben Neugebauer njemačkoj novinskoj agenciji DPA u vezi s izvješćem.

Trojica uhićenih formalno su optuženi za zločinačko udruživanje posvećeno upravljanju ilegalnim zatvorskim centrom, u što su uključena mučenja, silovanja, otmice, pa čak i ubojstva.

Neki od izvora navode kako je nova ministrica unutarnjih poslova Luciana Lamorgese navodno zatražila da se ova vijest ne objavi. Unatoč tome, vijesti su procurile u javnost, zajedno s imenima trojice osumnjičenih – Mohamed Condè (27), Hamed Ahmed (26) i Mahmoud Ashui (24).

Condé je iz Gvineje, dok su Ahmed i Ashuia Egipćani.