Kapetanica broda Sea Watch-3 Carola Rackete najavila je kako će podići tužbu protiv talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija zbog uvreda i kleveta koje je napisao na Twitteru.

Tužbu za klevetu najavio je odvjetnik Alessandro Gamberini, koji je za talijanske medije izjavio: „Pripremili smo zakonsku tužbu protiv ministra Salvinija“, dodajući: „Nije lako sastaviti potpuni popis svih uvreda koje je Salvini učinio posljednjih tjedana“, izvješćuje Kronen Zeitung.

Kako bi odgovorio na najavu tužbe, Salvini se u rangu modernih društvenih paraplegičara ponovno bacio na Twitter: „Ona krši zakone i napada talijanska vojna plovila, a onda me tuži. Ne bojim se mafije, a kamoli bogatog i razmaženog komuniste!

Dok se Salvini bavio „diplomacijom“ i provođenjem „anti-imigracijske“ politike na Twitteru, talijanski sud pustio je Rackete na slobodu, iako je još uvijek pod istragom za pomaganje ilegalne imigracije. Istovremeno, očigledno vrlo imućni marksisti i pro-imigracijski aktivisti diljem Europe skupili su milijun eura kako bi joj dali podršku.