Na Biskupskoj konferenciji održanoj krajem prošle godine u Njemačkoj iznesena je tragična činjenica o zlostavljanju najmanje 3600 djece samo u toj zemlji u periodu između 1946. i 2014. No, jedan kardinal tvrdi da zna u čemu je problem.

Zlostavljanja djece od strane pojedinih svećenika posljedica su raširene homosekusalnosti i modernih „moralnih“ vrijednosti, tvrdi njemački kardinal Walter Brandmüller.

On tvrdi kako postoji „statistički dokazana“ povezanost između homoseksualnosti i seksualnog zlostavljanja, prenosi Sputnik. Seksualizacija modernog svijeta također je doprinijela razvoju ovog problema.

Ono što se dogodilo u crkvi nije ništa drugačije od onog što se dogodilo društvu u cjelini,“ tvrdi Brandmüller, dodavši da je „pravi skandal taj da se Katolička crkva nije izdvojila od ostatka društva.

Brandmüller, koji je poznat kao gorljivi kritičar pape Franje, ističe i da se tijekom javnih debata „zaboravlja i prešućuje činjenica da je 80 posto slučajeva seksualnih napada u Crkvi izvršeno prema mladim dječacima, ne djeci.