Karneval u Veneciji otkazan zbog epidemije korona virusa

Foto: Reuters / Manuel Silvestri

Broj zaraženih u Italiji preko vikenda se popeo na 130 osoba, te potvrđene dvije smrti, dok se u izolaciji nalazi više od 10 gradova i 50.000 ljudi. Italija je time postala središte epidemije na europskom kontinentu.

Posljednja dva dana poznatog venecijanskog karnevala otkazan je zbog bojazni daljnjeg širenja bolesti. Venecijanski karneval započeo je 8. veljače, a trebao bi završiti u utorak 25. veljače. Svake godine posjeti ga oko tri milijuna turista.

Vlasti su odlučile otkazati održavanje zaključnih dana karnevala zbog straha od epidemije, a sva javna zbivanja će u Veneciji biti otkazana do 1. ožujka, uključujući škole i muzeje.

Diljem Italije dijagnosticirano je 130 slučajeva zaraze, uglavnom na sjeveru Italije, ponajviše u regijama Lombardija i Veneto.

Talijanski premijer Giuseppe Conte najavio je nakon hitnog sastanka vlade da će regije koje su najviše pogođene zarazom moći ograničiti kretanje ljudi s ciljem obuzdavanja širenja bolesti. Otkazano je i nekoliko utakmica talijanske nogometne lige Serie A.