Kenijski imigrant koji je osuđen zbog posjedovanja terorističkih materijala, uspješno je iskoristio imbecilne zakone o „ljudskim pravima“ te je nakon odsluženja kazne pušten na slobodu.

Kenijac čiji je identitet ostao nepoznat, zatražio je dozvolu za stalni boravak u Velikoj Britaniji, priznajući kako ima „ekstremističke tendencije“, javlja Daily Mail. On je iskoristio tipično pravo liberalno-demokratskog zakonodavstva tvrdeći kako će biti podvrgnut „lošem tretmanu“ ako se vrati u Keniju.

Dotični je uhvaćen na aerodromu Heathrow u Londonu 2011., nakon što se vratio iz Kenije (!), pri čemu je na njegovom iPodu pronađena hrpa materijala povezanih s islamskim terorizmom.

Među njima su se nalazile audio snimke koje je načinila Al Qaeda te fotografije naoružanih terorista koji su pozirali sa zastavom terorističke skupien Al Shabaab.“

Kasnijim pretresom njegova doma pronađeno je još terorističkog materijala, uključujući i dokument pod nazivom „39 načina kako služiti i sudjelovati u džihadu.“ Za navedene prijestupe dobio je 9 mjeseci zatvora.

Dakako, u modernom sustavu koji se histerično plaši terorizma, sasvim je pristojno omogućiti „izbjeglicama“ da se neometano vraćaju u matičnu zemlju iz koje su „pobjegli“ od „rata, siromaštva i čega sve ne“, a ako pritom isti imaju kakav „protuzakoniti materijal“, takvo ponašanje treba kazniti mlitavom kaznom te mu vjerovati na riječ da će mu život biti ugrožen ako se vrati u zemlju iz koje je donio takve materijale.