Nakon što je švedska autorica i kandidatkinja za parlament pokrenula kampanju financiranja knjige kojoj je tema poveznica silovanja s imigracijom, popularna platforma Kickstarter obustavila je i zabranila financiranje takvog projekta.

Ann Heberlein dobila je zabranu financiranja knjige „Silovanje i kultura – Istraživanje grupnog silovanja“ na poznatoj crowdfunding platformi nakon brojnih optužbi za „rasizam.“

Prije zabrane, Heberlein je uspjela skupiti 161.705 SEK (oko 21.500 dolara), što je još bilo relativno daleko od planiranih 400.000 SEK (51.000 dolara).

Istraživanje [Vijeća za prevenciju zločina] je dakle ‘rasističko’. Razumijete li kamo srljamo? Sloboda izražavanja nije pod prijetnjom. Ona je ugušena,“ izjavila je Heberlein na Twitteru.

Međutim, zabrana kampanje je zapravo pomogla Heberlein, budući da je pokrenula lavinu donacija drugim putevima.

Kako sama tvrdi, nakon zabrane i malo medijske pompe, u samo dva dana skupila je 700.000 SEK (oko 89.000 dolara).

Usprkos činjenici da je čitava Europa i zapravo veći dio svijeta svjestan činjenice da je Švedska danas jedna od prvih zemalja svijeta po broju silovanja, tamošnja „feministička vlada“ i dalje pokušava sakriti i ignorirati ove činjenice.

Jedna od posljednjih metoda odvlačenja pažnje je i kampanja poznata kao #MeToo, u kojoj se za sve moguće i nemoguće navodne seksualne napade na žene krivi muškarce u cijelosti, što je oblik šovinizma, dok je svakome jasno i poznato kako iza ogromne većine seksualnih zločina stoje – imigranti.