Kina traži od svojih vojnika da prestanu masturbirati

Foto: REUTERS / China Daily

Nakon što je više od polovice novaka iz neimenovanog kineskog grada palo na testu fizičke spreme, vojni dužnosnici su za to okrivili previše masturbiranja i nedostatak vježbanja.

Izvješće, koje je kineska vojska objavila na društvenim mrežama, pokazalo je da 20 posto novaka nije prošlo ispit fizičke spreme zbog prekomjerne težine, dok je 8 posto odbačeno jer imaju povećane vene u testisima.

U izvješću stoji da je proširena vena u testisima povezana s „dugotrajnim sjedenjem, prekomjernom masturbacijom i premalo fizičkog vježbanja“.

Kinesko ministarstvo obrane, želeći da odbaci svaku sumnju u spremnost kineske vojske, naglasilo je da u njihove redove ulaze samo sposobni i spremni pojedinci, te da je spremnost kineske vojske na potrebnoj razini.

Regrutacija je temelj nacionalne obrane, a kvalitetni novaci su važni za borbenu spremnost vojske.

No, s obzirom da Kinezi imaju sve manje djece, te da mnogi nisu u stanju zadovoljiti kriterije za služenje vojske, posebno glede visine i vida, kineska vojska odlučila je sniziti neke od kriterija kako bi privukla više mladih s visokim obrazovanjem.

Kriterij visine spušten je sa 162 centimetra na 160 centimetara za muškarce, te sa 160 centimetara na 158 centimetara za žene. Zbog činjenice da je gotovo 70 posto srednjoškolaca i studenata u Kini kratkovidno, kriteriji kvalitete vida također su spušteni.

Autor: Tribun