Kina uklonila i zabranila prodaju Biblije putem internetskih trgovina

Foto: Pixabay

Kineske vlasti naredile su uklanjanje Biblije i drugih knjiga povezanih s kršćanstvom iz online knjižnica u Kini.

Vlada nije izdala nikakvu službenu obavijest u kojoj bi objasnila razloge uklanjanja Biblije, a većina vjeruje kako će novi prijevod Biblije, koji je trenutno u izradi te je odobren od vlasti, biti u skladu s komunističkom ideologijom, prenosi Radio Australia.

Prošlog tjedna kineske vlasti objavile su da je jedan od glavnih njihovih zadataka u nadolazećim godinama uvesti „kršćanstvo u kineskom stilu“ tako što će se Biblija ponovno prevesti te reinterpretirati.

Biblija sama po sebi nije odobrena od strane kineske vlade, pa se samim time smatra ilegalnom publikacijom koja se ne može i ne smije prodavati, već ju smiju koristiti jedino crkve.

Različitim religijama i vjerskim zajednicama dopušteno je prakticirati njihov svjetonazor, ali samo ako je u skladu sa zakonom te ako je prilagođen „socijalističkom društvu,“ stoji u posebnom dokumentu koje su objavile vlasti.

Vlasnici online knjižnica u različitim razgovorima s korisnicima na Internetu priznali su kako su bili prisiljeni ukloniti Bibliju i druge kršćanske knjige zbog spomenutih razloga.