Kineska vlada izdala je nove naredbe svojim TV kućama, te pozvala na zabranu onoga što je nazvala “ženstvenim muškarcima”, tražeći umjesto toga da se reklamira “revolucionarna kultura”.

Odredba je dio poziva predsjednika Xi Jinpinga na “nacionalno pomlađivanje” u skladu s njegovom vizijom Kine. Ranije je režim izražavao službenu zabrinutost zbog online igara, kulture boy bendova, kockanja i kriptovaluta. Potezi su dio obeshrabrivanja onoga što smatra nezdravom pažnjom prema slavnim osobama i određenih ometajućih aktivnosti.

Kineski TV regulatori pozvali su na “odlučno okončanje feminiziranja muškaraca i drugih abnormalnih estetika”.

TV kuće bi trebale izbjegavati promicanje “vulgarnih internetskih slavnih osoba” i divljenje bogatstvu i slavnim osobama, poručilo je regulatorno tijelo pozivajući na programe koji “snažno promiču izvrsnu kinesku tradicionalnu kulturu, revolucionarnu kulturu i naprednu socijalističku kulturu”.

Kako to utječe na strane programe koji se emitiraju u Kini, ostaje za vidjeti. Prethodni poziv na zabranu južnokorejskih boy bendova upućen je čak i dok je kineska televizija emitirala vlastito natjecanje za djela po uzoru na K-pop kulturu.

Pravila koja su stupila na snagu u srijedu ograničavaju svakoga tko je mlađi od 18 na tri sata tjedno online igara i zabranjuju igranje tijekom školskih dana.